Flux. Psihologia fericirii

Epuizat din stoc
SKU
H06770
9.17 LEI
Pe scurt
Una dintre marile carti clasice ale psihologiei secolului XX, salutata ca o lucrare de referinta in SUA, in anii ’90, si tradusa, de atunci, in aproape 20 de limbi.An de an, in lume apar sute de carti cu sfaturi de viata: cum sa ne mentinem buna dispozitie, cum sa ne imbogatim, cum sa devenim mai increzatori in noi.
Dar, desi ne pot ajuta pe termen scurt, probabil ca ele nu ne satisfac pana la urma, caci nu reusesc sa ne amplifice calitatea trairilor. Ce anume ii face pe oameni fericiti? Cum ajung sa se considere multumiti? Gratie caror trairi launtrice se bucura de viata?Psihologul american de origine maghiara Mihaly Csikszentmihalyi, renumit pe plan international pentru introducerea conceptului de flux si a unei intregi teorii bazate pe el, pare sa fi gasit o solutie reala, practica, nu pur filozofica, pentru rezolvarea problemei fericirii: motivare, atentie, concentrare, ordonarea gandurilor, folosirea tuturor aptitudinilor disponibile, si nu numai atunci cand ne distram, ci si atunci cand muncim
- astfel se ajunge in stare de flux, de armonie interioara, cand timpul si problemele curente par a se volatiliza, pentru a lasa loc unui imbietor sentiment de transcendenta. Sentiment la care se ajunge prin autoeducare, prin mentinerea sub control a experientei taite. "A-ti controla experienta interioara", spune autorul, "inseamna a deveni capabil sa alegi calitatea oricarui eveniment pe care vrei sa-l traiesti. Daca asta nu e fericirea, atunci e ceva care-i seamana". 
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-1872-6
Traducător Mariana Ioan si Monica Tutuianu
Număr de pagini 364
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFlux. Psihologia fericirii
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!