Freud. Amurgul unui idol

Epuizat din stoc
SKU
H08005
13.76 LEI
Pe scurt
Portretul care prinde contur la capătul acestor pagini va contraria, poate; va genera – şi a şi generat – reacţii ulcerate. Sigur e însă ca nimeni dintre cei preocupaţi astăzi de ştiinţele umaniste nu va rămâne indiferent.
«Psihanaliza este acea maladie al cărei leac pretinde că este.» (Karl KRAUS, citat de Michel Onfray în Post-scriptum la Amurgul)

Michel Onfray este profesor la Universitatea Populară din Caen, înfiinţată de el însuşi ca alternativă la învăţământul oficial. Că un profesor de filozofie se apucă să demonteze un mit al timpului nostru nu e un lucru nou. Filozofii au făcut asta dintotdeauna. Faptul însă că mitul vizat de el este cel construit în jurul întemeietorului psihanalizei, adică al unei discipline ce se vrea pur ştiinţifică, este mai puţin obişnuit.
Dar Onfray este dispus să-şi asume toate riscurile ce decurg din încălcarea unui domeniu rezervat, arătând că tocmai caracterul ştiinţific al psihanalizei este problematic. De-a lungul a aproape cinci sute de pagini, autorul supune unei radiografii necruţătoare viaţa şi opera lui Sigmund Freud, neeludând nici aspectele vieţii sale de familie, nici avatarurile carierei sale profesionale, nici relaţia furtunoasă cu discipolii sau atitudinea faţă de gravele probleme politice ale vremii sale.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție În afara colecţiilor
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-2944-9
Traducător Emanoil Marcu, Vlad Russo
Număr de pagini 464
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFreud. Amurgul unui idol
Rating-ul tău