Gandirea sociologica

Epuizat din stoc
SKU
H06788
9.17 LEI
Pe scurt
O introducere neconventionala in sociologie, o carte valoroasa, in care autorii isi propun sa porneasca de la problemele cotidiene, patrunzand in chip firesc in domeniile cele mai aride ale doctrinelor sociologice contemporane.Conceptele cardinale ale sociologiei nu mai apar in reconstructia lui Bauman si May drept creatii de eprubeta care trebuie acceptate ca atare, ci ca presupozitii ce orienteaza si determina cursul vietii noastre zilnice.
Din aceasta perspectiva, sunt abordate rand pe rand relatia dintre sine si ceilalti, actiunea sociala, darul si schimbul, grija acordata trupului, ideile sociale de timp, spatiu si ordine, demarcatiile sociale, problemele ridicate de consumism, tehnologie si stiluri de viata in epoca postmoderna.  

Sociologia, conchid cei doi autori britanici, este departe de a fi o stiinta de cabinet; ea e mai degraba menita sa ne faca sa ne intelegem mai bine pe noi insine si pe ceilalti, sporind astfel libertatea de care avem parte in viata cotidiana. In plus, ei spera ca dupa lectura acestei carti sa descoperim ca "sociologia este o disciplina clarificatoare, interesanta, practica si provocatoare." 
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-1942-6
Traducător Mihai C. Udma
Număr de pagini 272
Formatul cărţii 13x20
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsGandirea sociologica
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!