Harmonia cælestis

Epuizat din stoc
SKU
C130607
41.42 LEI
Pe scurt
Un impresionant poem epic, dominat de figura Tatălui. Un Tată multiplicat însă în mii de ipostaze, căci nu doar tatăl autorului este evocat aici, ci toţi bărbaţii vechii familii aristocratice maghiare al cărei descendent este Péter Esterházy.
Harmonia cælestis este o operă care te provoacă şi te emoţionează, un roman anti-epic, scris într-un mod nu tocmai tradiţional, ce poartă marca indubitabilă a lui Péter Esterházy. Istorie de familie, subiectivă şi dramatică, dar şi istorie a Ungariei, a Europei, Harmonia cælestis este un impresionant poem epic, dominat de figura Tatălui. Un Tată multiplicat însă în mii de ipostaze, căci nu doar tatăl autorului este evocat aici, ci toţi bărbaţii vechii familii aristocratice maghiare al cărei descendent este Péter Esterházy. O tulburătoare meditaţie pe tema paternităţii şi a relaţiilor dintre taţi şi fii, Harmonia cælestis este şi un strălucit exemplu de pastişă post modernă, traversată de ecouri intertextuale generate de o «bulimie» literară remarcabilă.“ (Carmen Muşat)

„În Harmonia cælestis Péter Esterházy se mişcă fără probleme, cu maximă degajare, printre figurile reale şi imaginare, aleargă dintr-o ţară în alta, dintr-o regiune în alta, dintr-un secol în altul — deconstruieşte şi reconstruieşte totul, inclusiv cadrul cronologiei, apoi aduce totul şi îl înghesuie într-un sac fără fund. Istoria familiei se contopeşte cu istoria naţiunii ungare, până şi în valenţele ei psihologice. În faţa fiului întotdeauna merge un tată, la fel cum în faţa cetăţeanului este prezent statul. Este absolut indiferent câţi copii şi nepoţi o să aibă fiul, o parte din el rămâne fiu pentru totdeauna.“ (Anamaria Pop)
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Byblos
Ediția cărții I
ISBN 978-973-669-593-3
Traducător Anamaria Pop
Număr de pagini 816
Formatul cărţii 14 x 21,6 cm
Data apariției 2008
Disponibilitate la furnizor 2 zile
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsHarmonia cælestis
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!