Istoria Imperiului Bizantin

în stoc
SKU
C181030
139.00 LEI
Pe scurt
A.A. Vasiliev este unul dintre cei mai reputaţi bizantinologi ai secolului XX.
Scrisa de unul dintre cei mai reputati bizantinologi ai secolului XX, lucrarea urmareste in desfasurarea ei o istorie ce se intinde de la domnia lui Constantin cel Mare pina la cucerirea Constantinopolului de catre Mahomed al II-lea.

Abordarea complexa adoptata de Vasiliev – autorul prezentind si comentind nu doar evenimentele politice si militare, ci si relatiile comerciale, viata religioasa si realizarile culturale – face din Istoria Imperiului bizantin cel mai cuprinzator studiu din acest domeniu. Dincolo de bogatia informatiei si acuratetea analizei, cititorul poate contempla spectacolul fascinant al unei mari civilizatii.

„Analiza istoriei bizantine a lui Vasiliev este unica in domeniu. E completa, incluzind o prezentare a literaturii si artei pentru fiecare perioada discutata, in timp ce toate celelalte lucrari de acest gen, chiar si cele mai recente, fie sunt conditionate de timp, fie neglijeaza unele aspecte ale civilizatiei orientale… Aceasta recunoscuta si apreciata Istorie a Imperiului bizantin nu mai are nevoie de nicio recomandare. Redactata initial in limba rusa, a fost tradusa in engleza, franceza, spaniola si turca. A fost intotdeauna preferata de studenti.” (The Catholic Historical Review)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Historia
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-0791-4
Traducător Ionut‑Alexandru Tudorie, Vasile‑Adrian Caraba, Sebastian-Laurentiu Nazaru
Număr de pagini 800
Formatul cărţii 16 x 23.5 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIstoria Imperiului Bizantin
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!