Jonathan Wild

Epuizat din stoc
SKU
C165193
9.17 LEI
Pe scurt
Jonathan Wild este cel mai satiric roman al lui Fielding. Descriind viaţa unui celebru delincvent al anilor 1720, el atacă societatea coruptă în general. Cariera lui Wild, şantajistul, este prezentată în paralel cu cea a primului ministru al vremii respective, Sir Robert Walpole: politicienii nu sunt decât nişte hoţi de rang mai înalt, iar activitatea lor de a prăda ţara este susţinută de apatia politică în care se află majoritatea englezilor.
Autorul prezintă acţiunea romanului cu strălucitoare nuanţe comice în stilul lui “Tom Jones” şi “Joseph Andrews”. În acest roman însă, Fielding este mai sincer şi îşi exprimă ideile despre societate, politică şi morală prin satira usturătoare a hoţilor-politicieni sau a politicienilor-hoţi.

Publicat în 1743, într-o perioadă când romanul modern nu se impusese ca formă literară fixă, Jonathan Wild este în acelaşi timp o satiră politică incisivă şi o explorare profundă şi serioasă a “măreţiei“ şi “bunătăţii” umane, la fel de importante azi ca întotdeauna.
Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Babel
Ediția cărții I
ISBN 978-973-569-963-5
Traducător Corneliu Rudescu
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 11x18 cm
Data apariției 0
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsJonathan Wild
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!