Jurnalul revolutiei cubaneze

Epuizat din stoc
SKU
C159305
Preț special 20.19 LEI Preț standard 26.92 LEI
Pe scurt
Volumul contine fotografii si pagini in facsimil.
Cele doua volume de memorii ale lui Che Guevara, Jurnalul revolutiei cubaneze si Jurnalul bolivian, au stat la baza filmului Che, realizat in 2008 de Steven Soderbergh, cu Benicio del Toro in rolul principal – film distins cu premiul Festivalului de la Cannes si premiul Goya, pentru cea mai buna interpretare si cea mai buna productie.

Intre 1956 si 1959, cubanezii s-au luptat, in ciuda sanselor scazute pe care le aveau la vremea aceea, sa obtina victoria, dupa ani infioratori de dictatura, saracie si coruptie. Jurnalul revolutiei cubaneze povesteste acest razboi al poporului, care a reusit sa transforme o natiune intreaga, precum si pe Che insusi – dintr-un simplu doctor ingrijindu-si camarazii, in cel mai faimos revolutionar al lumii.

Editia de fata contine textul revazut, cu adaugiri din partea autorului, dupa ani intregi de la prima aparitie a jurnalului, si fotografii din acea extraordinara perioada.

„De multa vreme ne gindeam cum sa transpunem revolutia noastra intr-o istorisire care sa cuprinda multiplele si variatele sale aspecte... Dar e o intreprindere anevoioasa, anii trec si amintirea insurectiei se topeste in trecut. Aceste fapte inca nu au fost descrise cum se cuvine – si sint fapte care apartin deja istoriei Americilor.” (Ernesto Che Guevara)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1581-0
Traducător Diana Salim
Număr de pagini 312
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Ediţie broşată
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsJurnalul revolutiei cubaneze
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!