Adevărata viaţă de gheişă

Rating:
80 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
HU000056/2
4.82 LEI
Pe scurt
"Multi spun, scrie cu modestie Mineko Iwasaki, ca am fost cea mai buna gheisa din generatia mea; am fost cu siguranta gheisa care s-a bucurat de cel mai mare succes."

Instruita de la varsta de cinci ani pentru aceasta dificila profesie, Mineko a trait printre alte geiko ("femei ale artei") intr-o okia din faimosul karyukai Gion Kobu al Kyoto-ului si a practicat stravechile ritualuri nipone ale primirii de oaspeti.
Voluntara, perseverenta, iubind cu patima dansul, a devenit una dintre cele mai pretuite gheise din istoria profesiei si socotita "Comoara nationala", un titlu rezervat in Japonia doar marilor artisti. I-a avut drept oaspeti pe printul Charles al Marii Britanii, presedintele american Gerald Ford si secretarul de stat Henry Kissinger. Poate pentru ca se transformase intr-o legenda, Mineko a vrut sa aiba o viata proprie: la 29 de ani s-a retras, s-a maritat, a devenit mama si astazi duce o existenta linistita, dar implinita, intr-o suburbie a Kyoto-ului.

La un moment dat, a servit drept sursa de inspiratie unui scriitor a carui carte a ajuns un foarte mare bestseller. Insa Mineko Iwasaki nu vrea ca editorii sa evoce acest episod, pe care-l socoteste stanjenitor...

Adevarata viata de gheisa este povestea ei: simpla, demna, induiosatoare uneori -- si absolut autentica.

Cuprinde fotografii din arhiva autoarei si un glosar de termeni japonezi.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Memorii / Jurnale
Ediția cărții a II-a + 8 pg. ilustratii
ISBN 978-973-50-2466-6
Traducător Anca Focseneanu
Număr de pagini 288
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2012
4
Rating:
80% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAdevărata viaţă de gheişă
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!