Pictoriţa din Shanghai

Rating:
60 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
FI000348/1
37.57 LEI
Pe scurt
Pe apele tulburi ale fluviului Yangzi, în camerele ponosite ale „Salonului Eternei Splendori", în cosmopolitul Shanghai antebelic, în Parisul boem al „anilor nebuni"...
Publicat în 2008 şi bucurându-se de un mare succes de public şi de critică, ales de reţeaua de librării americană Barnes&Noble în „Top Ten Fiction Debuts 2008", tradus în numeroase ţări, romanul Pictoriţa din Shanghai îşi poartă cititorul pe apele tulburi ale fluviului Yangzi, în camerele ponosite ale „Salonului Eternei Splendori", în cosmopolitul Shanghai antebelic, în Parisul boem al „anilor nebuni" şi în China sfâşiată de război civil şi aflată în prag de revoluţie, reconstituind povestea lui Pan Yuliang, una dintre cele mai talentate - şi nonconformiste - personalităţi artistice chineze ale secolului XX.

În spatele tablourilor lui Pan Yuliang se află o poveste fascinantă. Vândută de unchiul opioman unui bordel, tânăra orfană ajunge prostituată. După ani de calvar şi umilinţe, salvarea ei va fi Pan Zanhua: acesta se îndrăgosteşte de ea şi o răscumpără. Alături de el, Yuliang îşi găseşte fericirea şi îşi descoperă vocaţia pentru pictură. Numai că, pentru a-şi împlini destinul artistic, va trebui să înfrunte o lume în care nu doar trecutul scandalos, ci şi simplul fapt că este femeie reprezintă un stigmat.
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-344-5
Traducător Raluca Cimpoiaşu
Număr de pagini 384
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
3
Rating:
60% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPictoriţa din Shanghai
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!