Certitudine

Rating:
100 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
FI000077/1
9.63 LEI
Pe scurt
Un studiu despre iubire şi pierdere şi despre natura alunecoasă a certitudinilor.
Provocată de infidelitatea celui pe care-l iubeşte de mulţi ani, Gail, o tânără jurnalistă canadiană de origine malaeză, începe o anchetă personală despre femeia care le-a distrus căsnicia părinţilor ei. Firul epic aleargă între trecut şi prezent, între Asia şi Europa, de la exoticul Borneo, a cărui natură luxuriantă e înecată în praful de puşcă al invadatorilor japonezi, la Olanda, cu lumina ei stranie de deasupra polderelor. Gail descoperă o poveste de dragoste care a înfruntat timpul şi un secret de familie nicicând mărturisit.

Romanul Certitudine (2006) este bestseller internaţional tradus până în prezent în peste cincisprezece limbi şi câştigător al First Novel Award acordat de Amazon.ca.

Madeleine Thien s-a născut în 1974 în Vancouver din părinţi de origine sino-malaeză. A studiat dansul la Simon Fraser University a făcut un masterat în creative writing la University of British Columbia. Începe să scrie încă din adolescenţă şi debutează în literatură în 2001 cu volumul de povestiri Simple Recipes, care se bucură de critici elogioase din partea unor importanţi oameni de litere, precum scriitoarea Alice Munro, se numără printre cărţile finaliste la Commonwealth Writers' Prize Best First Book şi primeşte Canadian Authors' Association Award, City of Vancouver Book Award, Van City Book Prize şi Ethel Wilson Fiction Prize. În 2002 Madeleine Thien publică volumul de povestiri pentru copii The Chinese Violin, iar în 2006 romanul Certitudine (Certainty), care îi aduce recunoaşterea internaţională, este finalist la Premiul Kiriyama şi câştigă First Novel Award acordat de Amazon.ca.
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-304-9
Traducător Carmen Daniela Ciora, Domnica Drumea
Număr de pagini 248
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
5
Rating:
100% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCertitudine
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!