Leviatan

Epuizat din stoc
SKU
H100045
9.08 LEI
Pe scurt
Paris, 1878. Franţa este şocată de o crimă oribilă: excentricul lord Littleby şi nouă dintre servitorii săi sunt ucişi cu sânge rece în vila din rue de Grenelle. De ce? Mister.
Comisarul Gauche găseşte la faţa locului un indiciu crucial: o emblemă din aur în formă de balenă, pe care lordul a smuls-o criminalului. Insigna este, de fapt, simbolul luxosului vapor Leviatan, care va porni curând în călătoria inaugurală, spre Orientul Îndepărtat. Mica bijuterie a fost înmânată, împreună cu biletul, fiecărui pasager de la clasa întâi, aşadar asasinul se va afla, fără îndoială, pe falnicul vas de croazieră. Spre ghinionul lui, francezul descoperă că nu unul, ci mai mulţi călători nu poartă emblema: un baronet pe jumătate dement, un ofiţer japonez dubios, soţia guralivă a unui bancher, o englezoaică proaspăt îmbogăţită. Impas total.

Din fericire, la Cairo se îmbarcă un tânăr diplomat rus. Este chiar intrepidul Erast Fandorin, care nu ezită să se implice în acest caz complicat şi periculos. De aici încolo, ancheta pe care cei doi o desfăşoară cu mijloace adesea antagonice este demnă de cele mai bune pagini scrise de Agatha Christie. Dar soluţia, uluitoare, va ieşi la suprafaţă abia după o jumătate de ocean, câteva crime şi multe surprize marca Akunin.

Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Thriller & Mystery
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-201-1
Traducător Denisa Fejes
Număr de pagini 328
Formatul cărţii 11x18 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsLeviatan
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!