Madame Bovary

Epuizat din stoc
SKU
a119520
34.00 LEI
Pe scurt

„Stiam ce fel de scriitor mi-ar fi placut sa fiu si mai stiam ca aveam sa fiu indragostit pana la moarte de Emma Bovary.“ (Mario Vargas Llosa)


„Stilistic, e proza care face ce-ar trebui sa faca poezia. Femeia Emma Bovary n-a existat niciodata: romanul Madame Bovary n-are moarte. Cartea are viata mai lunga decat femeia.“ (Vladimir Nabokov)

In aceasta noua traducere a unuia dintre cele mai importante romane din istoria literaturii, in versiune integrala, redescoperim povestea tragica a Emmei Bovary, o femeie cu o casnicie nefericita, un sot mediocru, amanti egoisti si prea multe iluzii romantice. De dincolo de povestea Emmei razbate insa cea a provincialismului ingust, bigot si burghez infierat la tot pasul de Gustave Flaubert, care pare a fi strecurat in fiecare fraza o doza din arsenicul luat de eroina sa deziluzionata. Madame Bovary este o carte provocatoare, caustica, de o ironie fara drept de apel, pentru care autorul a fost de altfel acuzat de ultraj adus moralei publice, ajungand in fata tribunalului corectional.

Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Art clasic
ISBN 978-606-710-188-1
Traducător Florica Ciodaru Courriol
Număr de pagini 450
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMadame Bovary
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!