Magul

Epuizat din stoc
SKU
C150567
25.96 LEI
Pe scurt
Magul (1908) este unul din primele romane publicate de Somerset Maugham, inspirat de o celebritate a epocii, Alesteir Crowley, ocultist şi magician autodeclarat, pe care scriitorul l-a cunoscut la Paris.
Personajul central al cărţii, Oliver Haddo, pare să fie la început doar o prezenţă charismatică şi stranie ce se insinuează în vieţile a trei englezi stabiliţi la Paris, stârnindu-le fascinaţia şi, în aceeaşi măsură, repulsia. Cei trei îl consideră un excentric cu o mânie pentru magia neagră, însă la un moment dat, în urma unui conflict, se descoperă că magicianul poseda talente fatale şi o fire răzbunătoare care fac din el un om foarte periculos.

Cu ajutorul doctorului Porhoët, un francez fascinat de ştiinţele oculte, începe o investigaţie ce implică ritualuri magice, confruntări supranaturale şi descoperirea şocantă că visul vechilor alchimişti se poate transforma într-o realitate de coşmar.

„O carte care îl reconfirmă pe Maugham în rândurile marilor maeştri.” (New Statesman)

„Magul este o poveste bizară, macabră, însă relatată cu o sinceritate frapantă, împletind relatările unor îndeletniciri cât se poate de necurate cu descrieri ale frumuseţii vieţii de zi cu zi, astfel încât capătă un efect neobişnuit de puternic asupra cititorului.” (The New York Times)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom. Clasicii modernităţii
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1527-8
Traducător Ioana Văcărescu
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2009
Disponibilitate la furnizor la cerere în 4 zile
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMagul
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!