Metode euristice simple pentru decizii inteligente

în stoc
SKU
C161258
56.84 LEI
Pe scurt
Cum putem fi raţionali într-o lume în care viziunea ne este limitată?
La scrierea acestei cărţi au participat cercetători din domenii diferite care de regulă nu interacţionează: psihologie, matematică, informatică, economie şi biologie evoluţionistă. Iar rezultatul acestei colaborări, pe cât de paradoxale, pe atât de necesare, respectă promisiunea din titlu: înainte de a le propune cititorilor un set de metode euristice, autorii au apelat ei înşişi la metode de analiză care, pornind de la adevăruri general recunoscute, ajung la adevăruri noi.

Legile probabilistice descriu şi prescriu raţionamente, judecăţi şi decizii clare. Numai că, în momentul în care acest tipar decizional se loveşte de rigorile realităţii, devine evident că elaboratul model de calcul probabilistic li se adresează mai degrabă unor fiinţe supranaturale, şi cam deloc oamenilor de rând.

În Metode euristice simple pentru decizii inteligente, autorii propun o deplasare dinspre calcul riguros către probabilitate, punând în centru adaptarea la context. Asta pentru simplul motiv că deciziile pe care le avem de luat în viaţa de zi cu zi nu au cum să fie descrise doar în funcţie de coordonatele cantitative şi matematice ale calculului probabilistic.
Mai multe informații
EdituraPublica
Ediția cărții I
ISBN 978-973-1931-18-0
Traducător Laura Sibinescu
Număr de pagini 616
Formatul cărţii 14.5 x 20.5 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMetode euristice simple pentru decizii inteligente
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!