Monştri plini de speranţă

în stoc
SKU
C197326
38.44 LEI
Pe scurt
Roman complex, cu o tramă narativă sofisticată, Monştri plini de speranţă surprinde reacţiile umane în faţa violenţei istoriei. Nicholas Mosley scrie un adevărat roman al ideilor, în care atmosfera analizelor savante se împleteşte cu o pasionantă poveste de iubire.
Romanul Monştri plini de speranţă este un adevărat tur de forţă – unul în care Albert Einstein ironizează cu nonşalanţă un amfiteatru plin cu nazişti, iar Wittgenstein este un oaspete excentric al unei petreceri tipic englezeşti. Este o frumoasă poveste de dragoste între Max, un tânăr student englez, specializat în fizică şi biologie, şi Eleanor, antropolog german cu origini evreieşti.
Destinul tumultos al celor doi se intersectează cu evenimente majore ale secolului al XX-lea (al Doilea Război Mondial, dictatura lui Stalin, războiul civil din Spania etc.) şi cu descoperirea unora dintre cele mai răsunătoare teorii ştiinţifice (teoria psihanalitică, teoria relativităţii, inventarea bombei atomice).

Nicholas Mosley este descendentul unei vechi familii aristocratice englezeşti. El este fiul lui Oswald Mosley şi al Cynthiei Curzon, fiica Marchizului Curzon de Kedleston, vicerege al Indiei. Scriitorul îşi va face studiile la Eton şi la Oxford, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial va fi detaşat în Italia şi va primi Crucea Militară pentru curaj în luptă. A publicat treisprezece romane, iar în 1990 a obţinut Whitbread Prize pentru romanul Monştri plini de speranţă.
Mai multe informații
EdituraVellant
Ediția cărții I
ISBN 978-973-88758-9-0
Traducător Cornelia Bucur
Număr de pagini 687
Formatul cărţii 21,5 x 13, 5 cm
Data apariției 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMonştri plini de speranţă
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!