Napoleon III cel neiubit

Epuizat din stoc
SKU
HU001638/1
Preț special 7.22 LEI Preț standard 9.63 LEI
Pe scurt
Napoleon III: drama unui om care a vrut cu orice pret sa faca realitate din visele sale. Aceastã carte nu e o biografie. Intenþia autorului este sã propunã o meditaþie privind cariera unei personalitãþi care i-a dezbinat pe francezi şi îi separã, încã, pe istorici. În centrul investigaþiei se aflã un proiect de o ambiþie puþin obişnuitã.
Napoleon III a vrut sã remodeleze Franþa, Europa şi lumea. Va trebui sã limpezim geneza unei viziuni politice şi sociale foarte particulare, obiectivele urmãrite şi modul în care-au fost puse în operã, iar la sfârşit sã facem bilanþul, plin de contraste, al împlinirilor şi eşecurilor. Fiecare individ, şi cu atât mai mult un personaj istoric de mare anvergurã, prezintã o multitudine de chipuri, compuse şi recompuse în funcþie de perspectiva din care e privit. Napoleon III este o fiinþã realã şi în acelaşi timp o creaþie "colectivã" a scriitorilor, a istoricilor, a tuturor celor care s-au apropiat de el într-un fel sau în altul.

Preocuparea mea a fost sã gãsesc un punct de echilibru între atâtea reprezentãri divergente. Oricum, istoria nu deþine adevãruri "absolute". În spatele oricãrei reconstituiri se ascunde istoricul. Cu alte cuvinte, acest portret, pe care l-am dorit cât mai fidel, este şi el, într-un fel, propriul meu Napoleon III. lucian boia 
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-1989-1
Număr de pagini 244
Formatul cărţii 13x20
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNapoleon III cel neiubit
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!