Nici o privire

Rating:
100 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
C152322
22.89 LEI
Pe scurt
Despre fortele oculte care ne conduc viata.
Cistigator al Premiului Literar Jose Saramago

Actiunea romanului Nici o privire se desfasoara intr-un satuc unde viata este in permanenta umbrita de spectrul saraciei, cu femei si barbati abrutizati de munca si greutati, care totusi nu sint imuni la iubire sau gelozie, in ciuda sentimentului predominant, intr-o viata a satului, ca destinul are un caracter implacabil.

Autorul pare sa teasa in jurul lumii lor o forma de magie ca un blestem. Iosif, ciobanul taciturn, batrinul Gabriel, in virsta de un secol si jumatate, gemenii siamezi ai satului, mesterul Rafael, ciung si schiop, prostituata cea oarba la a treia generatie devin cu totii personaje ale unei lumi magice, in care toti iubesc si sufera, isi mostenesc iubirile, tragediile si violentele la nesfirsit. Pina si linistea primordiala a satului pare sa se intoarca impotriva lor, pina si binecuvintata lumina – traiesc si mor sufocati de o vesnica arsita, in peisajul lor cu dealuri umbrite de maslini, iar peste toate Diavolul insusi troneaza.

“Cind a scris insa primul sau roman, cind el a fost remarcat, dintre alte treizeci, de insusi Jose Saramago, de unicul Premiu Nobel portughez pentru Literatura de pina acum, lucrurile au inceput sa se schimbe: acest roman a propulsat in citeva zile numele lui Jose Luís Peixoto pe prima pagina a ziarelor.” (Mihai Zamfir, in Romania literara)

“Unic si de neuitat... Un roman de o originalitate uluitoare, care te va bintui...” (The Guardian)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom. Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1540-7
Traducător Clarisa Lima
Număr de pagini 264
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2009
5
Rating:
100% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNici o privire
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!