Omida

în stoc
SKU
C181752
Preț special 14.42 LEI Preț standard 19.22 LEI
Pe scurt
Romanul Omida (1985) demonstrează, o dată în plus, virtuozitatea narativă a lui Fowles, pasiunea sa pentru istorie, ocultism şi ştiinţele naturii, dar şi preocuparea pentru tot ceea ce ţine de iluzie şi mister. Descriind evoluţia unei secte din secolul al XVI-lea, însă cu permanente trimiteri la lumea contemporană, cartea lui Fowles este o metaforă complexă a ambiguităţii şi ambivalenţei, pornind chiar de la titlu.
După cum explică însuşi autorul, termenul englezesc maggot („omidă”) avea odinioară şi sensul de „toană, capriciu”, fiind, de asemenea, utilizat pentru a desemna melodiile unor dansuri care nu aveau o denumire proprie. Nici biografie, nici istorie, nici pe de-a întregul ficţiune sau, mai curând, câte ceva din toate acestea, romanul Omida reţine şi amplifică semnificaţia multiplă a cuvintului-titlu.

Omida, acest roman absolut admirabil, serveşte, aşa cum ar trebui să facă întreaga literatură, forţelor subversiunii. Din acest motiv, este comparabil cu Iubita locotenentului francez, dar mai curajos la nivelul experimentului şi cu atât mai remarcabil la cel al realizării artistice.” (Anthony Burgess)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-973-46-1319-9
Traducător Veronica Focseneanu
Număr de pagini 606
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2005
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsOmida
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!