Plugarul şi moartea (mp3)

în stoc
SKU
D000118
32.90 LEI
Plugarul şi moartea (mp3) este disponibil pentru cumpărare numai în trepte de 1
Pe scurt
Dialogul acesta tulburator, purtat intre un barbat ramas vaduv - „Plugarul" - si Moarte, a fost scris la rascrucea dintre Evul Mediu si Renastere. Perenitatea textului tine de limpezimea de cristal a „vocilor" sale: tanguirea neistovita a omului, care-si plange, ca un alt Iov, cruda soarta, si cinismul plin de sarcasm al Mortii, care-i arata mereu cat de inevitabila ii e conditia.
Si totusi, dupa ce o vreme aceasta capodopera a literaturii germane medievale a cunoscut o larga raspandire, peste ea s-a asternut o uitare de aproape cinci secole. Graitor e insa faptul ca redescoperirea dialogului a avut loc tocmai la inceputul veacului nostru, atat de adanc muncit de problema Sfarsitului. Si iarasi graitor este ca el l-a inspirat pe Heidegger in faimoasa analiza pe care a facut-o omului ca fiinta-intru-moarte: sfirsitul pe care il are in vedere moartea, spune ganditorul de la Freiburg, nu inseamna faptul de a fi ajuns la sfarsit al omului (das Zu-Ende-sein), ci faptul ca in fiece clipa omul este fiinta-intru-sfarsit (das Sein zum Ende).

Moartea nu este momentul in care omul iese din viata, ci un mod de a fi pe care omul si-l asuma din clipa in care intra in ea. Si Heidegger citeaza aici sentinta rostita in cuprinsul dialogului: „Din clipa in care se naste, omul este destul de batran ca sa moara."
Mai multe informații
Format audiobook Download mp3
EdituraHumanitas Multimedia
Colecție Autofiction
Durată (minute) 83
Ediția cărții I
Voce audiobook Andrei Pleşu
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPlugarul şi moartea (mp3)
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!