Povestea vinului

Epuizat din stoc
SKU
C159897
115.50 LEI
Pe scurt
Povestea vinului ne poartă de-a lungul
întregii istorii a culturii şi civilizaţiei umane.
Bestseller-ul internaţional al celui mai cunoscut scriitor despre vin este o carte de cultură generală care vine să umple un gol, învăţându-ne nu doar să savurăm ci şi să re-gândim vinul, acest elixir născut, aşa cum spune Johnson, pentru a ne alunga neliniştile.

Scrisă cu umor tipic englezesc, în stilul inconfundabil al lui Hugh Johnson, Povestea vinului e o lectură captivantă care ne poartă pe nesimţite de-a lungul
întregii istorii a culturii şi civilizaţiei umane, din antichitatea greacă şi egipteană până în secolul al XXI-lea. Pe drum, pătrundem, de pildă, în nesfârşita dezbatere despre originea
viilor din Franţa, aflăm că vinul îşi datorează viaţa lungă unui dop pus la o sticlă în secolul al XVII-lea sau că preşedintele american Thomas Jefferson era convins că vinul e „singurul antidot împotriva pacostei numită whiskey”.

La fel, ne amuzăm cu o mulţime de anecdote la fel de suculente ca însuşi subiectul cărţii şi descoperim care sunt unele dintre cele mai încântătoare vinuri accesibile şi nouă.

Hugh Johnson este scriitorul preferat al iubitorilor vinului de pretutindeni. Datorită erudiţiei şi unui talent rar, care îi permite să facă accesibilă tematica complexă a vinului, cărţile sale şi-au găsit adepţi în lumea întreagă, atrăgând elogiul criticii internaţionale.

Prima sa carte, Vinul, a fost publicată în 1966 şi l-a consacrat drept unul dintre scriitorii de prim rang ai domeniului. A urmat o serie de titluri remarcabile, inclusiv Atlasul mondial al vinului şi
Cartea vinului, aflate acum la a cincea ediţie. Cartea de buzunar a vinului, actualizată
anual, se vinde în 400 000 de exemplare în fiecare an în toată lumea. El este şi autorul celor mai vândute cărţi despre pomi şi grădinărit.

În Franţa, i s-a conferit titlul de Chevalier de
l’Ordre National du Mérite.
Mai multe informații
EdituraVino Vero
Colecție În afara colecţiilor
Ediția cărții I
ISBN 978-973-0-06914-3
Număr de pagini 256
Formatul cărţii 30 x 24 cm
Tip copertă Copertă tare cu supracopertă
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPovestea vinului
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!