Probleme fundamentale ale fenomenologiei

Epuizat din stoc
SKU
H04984
41.28 LEI
Pe scurt
Acest volum reprezinta, intr-un sens, continuarea la Fiinta si timp, in masura in care marele tratat heideggerian a ramas neterminat. Ultima sectiune, cea care ar fi trebuit sa dea raspunsul la faimoasa intrebare cu privire la sensul fiintei in genere, nu a mai aparut. Promisiunea implicita din titlu — aceea de a pune in lumina legatura fiintei cu timpul — nu a fost asadar indeplinita.
Diferite motive, legate in special de limbajul inadecvat in care redactase aceasta a treia sectiune, l-au facut pe Heidegger sa o arda in cele din urma. Iata insa ca in acelasi an in care a aparut Fiinta si timp (1927),

Heidegger reia intrebarea sa fundamentala in prelegerea de fata — de asta data dintr-un alt punct de vedere, si anume venind pe firul istoriei metafizicii occidentale. Elaborarea analiticii Dasein-ului si, prin aceasta, a intrebarii cu privire la sensul fiintei in genere pornind de la timp, presupunea acum o destructie a conceptului de fiinta pus in joc, in mod inconstient, de catre filozofia traditionala de la Platon la Hegel: si anume fiinta ca "prezenta". Legatura fiintei cu timpul este pusa astfel in lumina, in acest curs, doar la nivelul ecstazei prezentului. Importanta acestor analize pentru propriul proiect l-a facut pe Heidegger sa aleaga prelegerea de fata drept volum inaugural al "Operelor complete", care au inceput sa apara din 1975.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Seria Heidegger
Ediția cărții I
ISBN 973-50-1434-3
Traducător Bogdan Minca, Sorin Lavric
Număr de pagini 558
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2006
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsProbleme fundamentale ale fenomenologiei
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!