Spovedania unui ucigaş povestită într-o noapte. Legenda sfântului beţiv

Epuizat din stoc
SKU
H100123
9.17 LEI
Pe scurt
În romanul Spovedania unui ucigaş şi în nuvela Legenda sfântului beţiv punctul de întâlnire a tulburătoarelor personaje ale lui Joseph Roth este Parisul începutului de secol douăzeci.
Cu o măiestrie a scriiturii care aminteşte de romanele dostoievskiene, Joseph Roth ţese în Spovedania unui ucigas deopotrivă intriga unui roman poliţist şi fina analiză psihologică a unui asasin. Urmărind implicaţiile morale ale actului criminal, precum şi stările de conştiinţă prin care trece autorul acestuia, romanul are un final-surpriză. Din tânăr ingenuu şi iremediabil îndrăgostit de o franţuzoaică frivolă, robit de mirajul puterii şi al îmbogăţirii, Golubcik se va transforma într-un ucigaş fără voie, obligat să trăiască pentru tot restul vieţii covârşit de sentimentul culpei.

În Legenda sfântului beţiv Andreas, un hoinar ajuns la Paris, în încercarea de a-şi eluda luciditatea distrugătoare, îşi îneacă zilele în alcool. O serie de miracole mărunte şi stranii întamplări fericite îi readuc pofta de viaţă, dar eroul uita că fiecare intervenţie divină îşi cere tributul şi că plata poate fi chiar propria sa viaţă.
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-272-1
Traducător Alexandru Al. Sahighian
Număr de pagini 207
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSpovedania unui ucigaş povestită într-o noapte. Legenda sfântului beţiv
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!