Thera

Epuizat din stoc
SKU
C171304
9,17 LEI
Pe scurt
Thera este ultimul volum al trilogiei din care mai fac parte Viaţa amoroasă (1997) şi Soş şi soţie (2000), dedicată conflictului între modernitate şi tradiţie, aşa cum se reflectă acesta în viaţa personală şi de cuplu, dar şi în relaţiile de prietenie din Israelul zilelor noastre.
Ella Müller, protagonista romanului Thera, este o femeie care se hotaraste pe neasteptate sa-si paraseasca sotul si pasnica viata familiala pentru a se regasi si a experimenta libertatea si independenta. Numai ca se izbeste de o realitate dureroasa: dezaprobarea celor apropiati, care nu inteleg motivele acestei decizii, indoielile si remuscarile, sentimentul de vina si problemele de adaptare la o noua viata ale fiului sau o determina sa tinjeasca tocmai dupa siguranta si linistea, acum idealizate, ale familiei a carei iluzie fragila de stabilitate ea insasi a destramat-o.

„Asemenea celorlalte romane ale Zeruyei Shalev, Thera construieste o perspectiva sumbra, conflictuala asupra relatiilor dintre barbati si femei. Viata de cuplu este sufocanta, pentru ca vina si amenintarea despartirii otravesc aerul. In afara cuplului este la fel de sufocant, pentru ca nu exista suficient oxigen ca sa sustina viata.

Zeruya Shalev descrie instabilitatea sentimentelor, trecerea de la iubire la ura, de la seninatate la angoasa, uneori pe parcursul unei singure fraze. Singura certitudine este dorinta, dar pina si ea poate slabi. Pentru personajele ei, dragostea nu este niciodata de ajuns, daca ai doar asta e ca si cum nu ai avea nimic, pentru ca vina este intotdeauna mai puternica, mai durabila.” (Libération)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1762-3
Traducător Any Shilon
Număr de pagini 576
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsThera
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!