Tiganii

Rating:
80 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
H07715
35.78 LEI
Pe scurt
Povestea uimitoare a unui popor ratacitor, a carui origine starneste multe curiozitati si al carui parcurs istoric a fost plin de incercari. Dar, in ciuda traumelor pe care tiganii le-au avut de suferit de-a lungul istoriei, ne minuneaza remarcabila lor putere de adaptare si supravietuire. Inca de la misterioasa lor aparitie in Europa, acum mai bine de noua sute de ani, tiganii au refuzat sa se inscrie in cadrele existentei stabile, conforma cu conventiile sociale acceptate.
Asa se face ca obiceiurile si cultura lor au ramas practic neintelese, pastrarea propriei lor identitati izbindu-se de respingerea societatilor cu care au convietuit. Cartea de fata incepe cu cercetarea originii lor indiene (stralucit atestata de cercetarile lingvistice) , continuand cu migratiile ce i-au purtat din Evul Mediu pana in zilele noastre prin Orientul Apropiat, Europa rasariteana si cea occidentala.  

Cunoscuti din cele mai vechi timpuri pentru talentul lor muzical, pentru iscusinta cu care prelucrau metalele, pentru priceperea la cai si pentru arta de ghicitori si de vindecatori, tiganii au avut parte totusi de-a lungul intregii lor istorii de o imagine cu persistente conotatii negative.  Cercetand radacinile istorice ale acestui fapt, Angus Fraser ii subliniaza efectele in diferite epoci – de la frecventele expulzari din trecutul mai indepartat pana la "holocaustul uitat" din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial –, trasand totodata un viguros tablou al prezentului.  
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție În afara colecţiilor
Ediția cărții a II -a
ISBN 978-973-50-2641-7
Traducător Dan Serban Sava
Număr de pagini 368
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2010
4
Rating:
80% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTiganii
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!