Premiul Nobel

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 69

Cumpără acum de la
  • Fugara
    39.99 LEI
    Cartea scriitoarei Alice Munro cuprinde opt povestiri extraordinare despre natura infinit oscilantă și surprinzătoare a dragostei. De la prima povestire, despre o tânără femeie care se dovedește incapabilă să-și părăsească soțul, deși își închipuie că este hotărâtă s-o facă, până la cele trei povestiri ce dezvăluie emoțiile complexe ale eroinei lor, o femeie pe nume Juliet, oamenii despre care scrie Munro – femei de toate vârstele și stările sociale, cu prietenii, părinții și copiii lor – capătă sub ochii noștri o viață absolut reală, ca și cum ne-ar fi vecini. Scriitoarea are darul miraculos de a face povestirile acestea la fel de autentice și de memorabile ca povestea propriei noastre vieți.
  • Soldații de zinc
    59.99 LEI
    În 1989, Svetlana Aleksievici a îndrăznit să încalce unul dintre ultimele mari tabuuri ale imperiului sovietic: mitul războiului din Afganistan, al soldatului „internaţionalist“ care ajută un popor înapoiat să construiască socialismul. Între 1979 şi 1989, un milion de militari sovietici au trecut prin Afganistan, provocând aici distrugeri uriaşe şi rămânând ei înşişi marcaţi de experienţa unui conflict nerecunoscut oficial. Morţii erau trimişi înapoi în URSS în sicrie sigilate de zinc, în timp ce, întorşi în patrie, mare parte din supravieţuitori nu s-au putut reintegra şi au devenit, în ochii altora, nişte criminali. Soldaţii de zinc prezintă mărturiile emoţionante ale unor participanţi la război – soldaţi, ofiţeri, asistente medicale – şi ale unor mame care şi-au pierdut copiii în Afganistan, într-o carte şocantă prin onestitatea ei brutală. Este o reconstituire tulburătoare şi de neuitat a realităţii şi absurdităţii războiului.
  • Darul lui Humboldt
    39.99 LEI
    Mulți ani, marele poet Von Humboldt Fleisher și Charlie Citrine, un tânăr îndrăgostit de literatură, au fost cei mai buni prieteni. La moartea sa, însă, Humboldt este un ratat, iar viața lui Charlie a atins un moment de criză: cariera sa se află în impas, este prins într-un divorț dureros, îndrăgostit de o tânără total nepotrivită și are o legătură cu un mafiot nevrotic. Charlie descoperă însă neașteptata moștenire transmisă de Humboldt de dincolo de mormânt, fapt care îi va schimba radical viața.
  • Razboiul nu are chip de femeie
    39.99 LEI
    Al Doilea Război Mondial nu va ajunge niciodată să-și dezvăluie întreaga grozăvie. În spatele faptelor de arme, al atrocităţilor și al crimelor monstruoase comise împotriva civililor se ascunde o altă realitate. Aceea a miilor de femei sovietice trimise pe front împotriva inamicului nazist. Svetlana Aleksievici, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, și-a dedicat șapte ani din viaţă colectării mărturiilor unor femei care, multe dintre ele, la momentul acela erau abia ieșite din copilărie. După primele sentimente de euforie, asistăm la o schimbare radicală de ton, pe măsură ce ajungem la încercarea fatală a luptei, însoţită de partea sa de întrebări și de suferinţă. Abandonând tăcerea în care și-au găsit refugiul, aceste femei îndrăznesc, în sfârșit, să prezinte războiul așa cum l-au trăit.
  • Pe tarm
    59.99 LEI
    Autor distins cu Premiul Nobel pentru literatura Pe vremuri detinea un magazin de mobila, avea o casa si era sot si tata. Acum este un solicitant de azil sosit din paradis. Tacerea este singura lui aparare. In acest timp, Latif Mahmud, un personaj important din trecutul lui Saleh, duce o viata singuratica in apartamentul sau din Londra. Cand cei doi se intalnesc intr-un orasel englezesc de pe tarmul marii iese la iveala o poveste complexa, o poveste despre dragoste si tradare, despre seductie si posedare, despre oameni incercand din rasputeri sa gaseasca o anume stabilitate in tumultul epocii lor.
  • Vieți în derivă
    62.99 LEI
    Când era doar un băiețel, Ilyas a fost răpit de la părinții săi de trupele coloniale germane. După mulți ani în care a luptat în război contra propriului său neam, se întoarce în sat numai ca să descopere că părinții săi nu mai sunt, iar sora lui, Afiya, a fost dată în grija unor străini. Un alt tânăr se întoarce în aceeași perioadă. Hamza nu a fost răpit, ci vândut; ajuns și el în trupele coloniale, a devenit mâna dreaptă a unui ofițer a cărui protecție i-a marcat viața. Convalescent și fără un ban în buzunar, nu-și dorește decât un loc de muncă și o viață ferită de primejdii – precum și iubirea frumoasei Afiya. Pe măsură ce soarta împletește viețile acestor oameni, care își duc mai departe traiul muncind și îndrăgostindu-se, umbra unui nou război pe alt continent se alungește și se întunecă, amenințând să-i înșface și să-i ia cu sine...
  • Razboiul nu are chip de femeie
    49.90 LEI

    Al Doilea Război Mondial nu va ajunge niciodată să-şi dezvăluie întreaga grozăvie. În spatele faptelor de arme, al atrocităţilor şi al crimelor monstruoase comise împotriva civililor se ascunde o altă realitate. Aceea a miilor de femei sovietice trimise pe front împotriva inamicului nazist. Svetlana Aleksievici şi-a dedicat şapte ani din viaţă colectării mărturiilor unor femei care, multe dintre ele, la momentul acela erau abia ieşite din copilărie. După primele sentimente de euforie, asistăm la o schimbare radicală de ton, pe măsură ce ajungem la încercarea fatală a luptei, însoţită de partea sa de întrebări şi de suferinţă. Abandonând tăcerea în care şi-au găsit refugiul, aceste femei îndrăznesc, în sfârşit, să prezinte războiul aşa cum l-au trăit.

  • Paradis
    59.99 LEI

    Yusuf duce o viață liniștită cu familia sa într-un orășel din Africa de Est, iar când e înștiințat că urmează să plece departe de casă primește vestea senin. Nu-i trece prin minte să întrebe de ce trebuie să-l însoțească pe unchiul Aziz și de ce a fost organizată atât de rapid expediția; nu întreabă nici măcar când se va întoarce. Adevărul este că „unchiul“ e un negustor bogat și puternic, iar Yusuf i-a fost încredințat drept zălog pentru datoriile tatălui său.

    Paradis este o tapiserie complexă în care se întrețes mituri, vise și tradițiile biblică și coranică, povestea maturizării unui băiat într-o Africă măcinată de colonialism și violență.

     

    „O carte poetică, vădind o forță evocatoare impresionantă, despre Africa și puterea sumbră a necunoscutului.“ Independent on Sunday

    „Gurnah își descrie lumea într-o proză poetică deopotrivă pură și lucidă – un mic paradis în sine... Desenate cu un penel fin, plăcerile, tristețile și dorul din fațetele splendide ale acestei cărți rămân mult timp în memoria cititorului.“ Guardian

    „O lume dispărută este adusă la viață cu o măiestrie de vrăjitor.“ Sunday Times

    „Un bildungsroman cu meandrele leneșe ale unui fluviu din Africa.“ Spectator

  • Tanara cersetoare
    54.90 LEI

    Născută în cartierul sărac al unui orășel canadian, Rose s-a luptat toată copilăria și adolescența cu Flo, mama ei vitregă, pragmatică și aspră, care o speria cu povești din propriul ei trecut și avertismente în legătură cu lumea primejdioasă din afara casei lor. Însă Rose era ambițioasă – a obținut o bursă și a plecat la Toronto, unde s-a măritat cu Patrick, vlăstarul unei familii bogate. În ochii lui era tânăra cerșetoare, „blajină și voluptuoasă, cu picioarele albe și sfioase“, iar el era cavalerul ei, fericit să-i șadă la picioare și s-o adore.

    Această culegere splendidă de povestiri se citește ca un roman, urmărind viața lui Rose pe măsură ce se îndepărtează de originile sărmane și-și croiește propriul drum în lume.

     

    „Nu știu exact dacă Tânăra cerșetoare, de Alice Munro, este o culegere de povestiri sau un nou tip de roman, dar indiferent ce ar fi, este minunată. Precizia psihologică este o încântare, iar surprizele de ordin narativ – salturi în timp neașteptate, transformarea personajelor familiare – fac această carte să fie așa cum ar trebui să fie cărțile, un pic nebunești, un pic misterioase. John Gardner

    Munro a combinat povestirea cu elementele specifice romanului, oferind un tip neobișnuit de desfătare literară. Fiecare din cele zece povestiri este un tot contemplativ și estetic; fiecare cuprinde o lume aluzivă și complexă, fiecare cu expresivitatea și textura ei. Spre satisfacția cititorului însă, toate aceste lumi sunt străbătute de un unic destin romanesc.“ New Republic

    „De unde știi când ai de-a face cu arta, cu un talent uriaș? Simți acest lucru în siguranța, în sensibilitatea din spatele fiecărui rând; intuind ce este ținut ascuns și observând ce este oferit sau explicat. Din paginile povestirilor lui Alice Munro ne vorbește arta.“ Wall Street Journal

  • Abandon
    59.99 LEI

    În zorii unei zile din 1899, într-un orășel de pe coasta Oceanului Indian nu departe de Mombasa, Hassanali pornește spre moschee. Nu ajunge însă acolo, deoarece din deșert se împleticește spre el un englez murdar și epuizat care îi cade la picioare. Bărbatul acela este Martin Pearce – scriitor, călător și orientalist debutant. După o perioadă de refacere, Pearce îl vizitează pe Hassanali ca să-i mulțumească pentru că l-a salvat, însă acolo o cunoaște pe sora lui Hassanali, Rehana, care îl cucerește instantaneu.

    În acest orășel părăginit de la marginea vieții civilizate, în timp ce imperiul se pregătește să treacă în noul secol, începe o poveste de dragoste pasională care face punte între două culturi, urmând să reverbereze de-a lungul a trei generații și peste continente.

  • Herzog
    39.90 LEI

    Moses Herzog, personajul central din romanul lui Saul Bellow, este un om suferind, un glumeț, un seducător. Deși constată că întreaga sa viață se dezintegrează – este un scriitor, profesor și tată ratat, părăsit de soție și trădat de cel mai bun prieten –, Herzog se consideră un supraviețuitor atât al dezastrelor personale, cât și al epocii în care trăiește. Concepe scrisori – pe care însă nu le trimite niciodată – către prieteni și dusmani, către colegi si personalități ale vremii, comunicându-le părerea lui despre lume și dezvăluindu-le cele mai intime secrete ale vieții sale.

    Roman distins cu NATIONAL BOOK AWARD

     

    O capodoperă! Vocea lui Herzog, furioasă, stranie și absurdă, este vocea civilizației noastre. The New York Times Book Review

     

    O carte spectaculoasă… cu siguranță cel mai bun roman al lui BellowMalcolm Bradbury

  • Familia Polaniecki
    49.90 LEI

    Cunoscut mai ales pentru romanele sale istorice, printre care celebrul Quo vadis, Henryk Sienkiewicz a scris și romane pe teme contemporane, unul dintre acestea fiind Familia Połaniecki, în care scriitorul înfățișează cu o simpatie vizibilă profilul unui „afacerist“ energic care, îmbogățindu-se, răscumpără moșia soției, reintră în rândurile proprietarilor funciari și își regăsește sensul vieții în ambianța fericirii familiale. Modul de a prezenta dragostea este departe de maniera obișnuită în literatura polonă din secolul al XIX-lea. Personajul principal, Stanisław Połaniecki, este implicat în relații emoționale cu mai multe femei, ceea ce, totuși, nu-i provoacă mari conflicte interioare. Roman social și de moravuri, cu profunde introspecții psihologice, Familia Połaniecki este o scriere importantă a lui Henryk Sienkiewicz, autor distins cu Premiul Nobel „pentru meritele sale excepționale ca scriitor epic“.

     

    … Romancierul împlinește cu mijloace discrete în roman o atmosferă bogată în tensiuni emoționale, sugerând totodată magistral imaginea societății varșoviene cu ajutorul personajelor satirice. Aceste valori, la care se adaugă cunoscuta îndemânare stilistică a lui Sienkiewicz, plasează Familia Połaniecki cu mult deasupra unei banale narațiuni moralizatoareHenryk Markiewicz

  • Strada Sardinelor
    29.90 LEI

    Personajele din romanul Strada Sardinelor își duc viața la periferia orășelului Monterey, printre pescării. Mack și băieții, Doc, un personaj excentric, tânăr biolog marin care studiază și adună creaturi ale oceanului de pe coasta Californiei, fetele de la bordelul Dorei Flood, care se aventurează din când în când pe afară ca să se bucure de un pic de soare, Lee Chong, băcanul local, Frankie și, cel mai extravagant dintre toți, Henri, artistul care construiește o barcă cu care îi e teamă să navigheze, sunt oameni simpli și sinceri, stângaci și nepricepuți într-ale vieții, care trăiesc cu toții la marginea societății, însingurați și totuși împreună, depinzând unii de alții pentru a supraviețui.

    Strada Sardinelor nu este mare, dar Steinbeck ne prezintă poveștile personajelor care o populează cu căldură, înțelegere și compasiune.

     

    Strada Sardinelor este cel mai frumos omagiu adus de Steinbeck ținutului său natal: o lume crudă și aspră, dar populată de personaje pitorești care îi conferă căldură, exuberanță și culoare. Daily Telegraph

  • Strada Zaharului (Trilogia Cairoului, partea a III-a)
    39.90 LEI

    Criza economică mondială are urmări și în Cairo. Multe afaceri s-au închis, multe prăvălii au dispărut. Ahmad Abd el-Gawad are de înfruntat un dușman mult mai necruțător: trecerea timpului. Vremurile petrecerilor nesfârșite au apus. Este țintuit la pat de boală, iar vechii lui prieteni se sting rând pe rând. Fiii și fiicele sunt și ei trecuți de prima tinerețe, fiecare cu împlinirile, dar și cu durerile sale. Kamal se vede la vârsta întrebărilor legate de sensul vieții, de comparația între aspirații și realizări. Nepoții întruchipează tânăra generație egipteană a deceniilor ’30–’40: unul dintre ei își construiește o carieră de înalt funcționar de stat; altul activează în rândurile Fraților Musulmani; cel de-al treilea este comunist și visează la revoluție. Și peste toate acestea, vine al Doilea Război Mondial. Neutralitatea formală a țării nu scutește orașul Cairo de spaima și ravagiile bombardamentului.

     

    Mahfuz aduce în Strada Zahărului politica Egiptului și a lumii din febra celui de-al Doilea Război Mondial. De la microuniversul familiei, al orașului, autorul trece la dramele războiului, iar micile certuri de familie din primele romane devin acum dezbateri politice care dau narațiunii un ritm mai vioi. Boston Globe

  • Palatul dorintei (Trilogia Cairoului, partea a II-a)
    39.90 LEI

    Marea Britanie a acordat independența Egiptului, iar țara are o Constituție proprie. Totuși, pe teritoriul țării staționează încă trupe britanice a căror prezență nu lasă rănile sufletești să se vindece. Familia Abd el-Gawad este îndurerată de pierderea lui Fahmi, cel mai bun dintre fii. Kamal, mezinul familiei, a ajuns la vârsta marilor decizii, dar și a primei iubiri. Pentru el, dragostea îmbracă o formă pură, incompatibilă cu realitățile vieții. Idealismul tânărului se confruntă timpuriu cu decepțiile: iubita, ca orice femeie, se căsătorește; eroii naționaliști se aliază la guvernare cu cei considerați trădători ai cauzei naționale; credința profundă, care rezistase în fața asaltului influențelor occidentale, se prăbușește sub noile adevăruri ale științei și umanismului.

     

    Prin personajele sale, Naghib Mahfuz merge pe străzile orașului Cairo și urmărește călătoria fascinantă a culturii islamice către noutățile lumii moderne. Palatul dorinței desfășoară în fața cititorilor o poveste ca un arabesc, creând în același timp orizontul de așteptare pentru următorul roman, Strada Zahărului. Paul E. Hutchinson

  • O plimbare prin palat (Trilogia Cairoului, partea I)
    44.90 LEI
    Epuizat din stoc

    Primul Război Mondial nu s-a sfârșit așa cum și-ar fi dorit egiptenii. Turcii, frații lor de religie, nu au ieșit învingători; eroul lor național, khedivul Abbas Hilmi, este îndepărtat de la tron, iar țara rămâne sub protectoratul britanic. În peisajul dominat de Islam al societății egiptene, negustorul Ahmad Abd el-Gawad este, pentru cei din familia lui, Stăpânul: mohorât, sever, adesea violent și neîndurător. Pentru cei din societate însă, are un cu totul alt chip: este spiritual, petrecăreț și un mare cuceritor. Pentru el, dragostea cunoaște doar extremele – fie patima trupească pentru femeile libertine din oraș, fie venerația sobră pentru evlavioasa lui soție. O plimbare prin palat este primul roman dintr-o trilogie care urmărește viața unei familii integrată în evoluția, timp de trei decenii și jumătate, a orașului Cairo.

     

    Tot mediul pe care este construit romanul, străduțele, casele, palatele și moscheile, bestiarul uman care le populează, totul este la fel de viu ca pe străzile Londrei din proza lui Dickens. Newsweek

     

    Un roman luminos... Magia și misterul unui Egipt adus la scară umană. The New York Times Book Review

  • Prea multa fericire
    34.90 LEI

    Un tată aflat în închisoare pentru că şi-a ucis copiii îi scrie soţiei despre revelaţia de a fi primit vizita lor dintr-o altă dimensiune; o fetiţă îşi ajută angajatorul bolnav de leucemie să scape de avansurile unei femei lipsite de conştiinţă; în adolescenţă, un fiu îşi părăseşte aparent fără motiv familia şi ajunge să trăiască asemenea unui vagabond, dispreţuind valorile societăţii moderne; în secolul al nouăsprezecelea, Sofia Kovalevskaia, matematician şi scriitor talentat, se luptă cu efectele succesului asupra relaţiei de cuplu. Eroii celor zece povestiri ale volumului lui Alice Munro îndură pierderi, şocuri, dezamăgiri, revelaţii neplăcute despre propriul caracter şi totuşi merg mai departe, pentru că acesta este sensul vieţii. Undeva, prin întunericul în care înaintează, ei simt strălucirea intensă a fericirii, fie că este vorba despre fericirea trecută, despre cea care ar fi putut fi sau despre cea care îi aşteaptă.

     

    Cu dezvăluirile ei despre vremelnicia şi precaritatea existenţei confortabile de zi cu zi, această carte îţi dă fiori... o capodoperă a ficţiunii contemporane. Sunday Times

     

    Alice Munro scrie cu o limpezime uimitoare, matematică, şi cu o minunată înţelegere a lucrurilor. Telegraph

  • Calatorii cu Charley in cautarea Americii
    34.90 LEI

    Călătoria pe care John Steinbeck o face în jurul Statelor Unite ale Americii ar fi fost o călătorie solitară, dacă nu l-ar fi însoțit pudelul Charley; ar fi fost o călătorie de descoperire a Americii, dacă n-ar fi fost una de adio. În cele 10 000 de mile parcurse cu Rosinanta, camioneta sa, scriitorul ia contact cu realitatea țării și a națiunii despre care a scris, dar pe care admite că nu o cunoaște suficient. Asimilează pas cu pas marea diversitate a oamenilor, a culturilor locale și a modurilor de viață: de la cătunele uitate de lume la metropolele amețitoare; de la fermierul din New England preocupat de incertitudinea viitorului din perspectivă politică la localnicii din Maine care, din antipatie față de turiști, sunt în stare să le indice un traseu greșit.

    Mai mult, anticipează marile probleme cu care omenirea urmează să se confrunte conștient abia peste decenii: consumul excesiv, acumularea de deșeuri, falia dintre decidenți și mase, depresia generată de tipare sociale și economice deșarte, dificultățile de adaptare la ritmul alert al tehnologizării.

     

    Steinbeck scrie despre lucrurile pe care le descoperă și despre oamenii pe care-i întâlnește în pagini însuflețite de ritm, emoționante, schițând un portret al naturii umane în secolul XX greu de surprins de altcineva.The Atlantic Monthly

  • Ravelstein
    29.90 LEI

    Abe Ravelstein, profesor de filosofie politică, un om cu o statură fizică și intelectuală impresionantă, este un bun prieten al naratorului. Victimă a devastatoarei afecțiuni SIDA, profesorul îi cere acestuia din urmă să-i scrie o biografie onestă, fără menajamente. Prietenul său îi îndeplinește dorința, iar în timpul unei călătorii la Paris, cei doi împărtășesc gânduri despre mortalitate, filosofie și istorie, iubiri și prieteni vechi și noi.

    În spatele personajelor care populează romanul se identifică figuri reale: profesorul Allan Bloom de la Universitatea din Chicago stă la baza personajului titular; naratorul, al cărui nume rămâne neprecizat, este însuși autorul. Astfel, Ravelstein devine un savuros roman biografic, dar și autobiografic, plin de umor și ironie, o călătorie de-a lungul memoriei, comentariile lui Bellow fiind permanent însoțite de episoade și amintiri personale.

     

    Ravelstein al lui Saul Bellow a fost întâmpinat mai puțin ca un roman și mai mult ca o mică minune; mai puțin ca un subiect de critică literară și mai mult ca un prilej de sărbătoare: acela că, la vârsta de 85 de ani, un scriitor poate produce un roman întru totul remarcabil, cel puțin bun, dacă nu senzațional. The Guardian

  • Onoarea pierduta a Katharinei Blum
    29.90 LEI
    Epuizat din stoc

    În anul 1972, scriitorului Heinrich Böll i s-a decernat Premiul Nobel pentru Literatură, „pentru scrierile sale care, prin combinarea unei perspective cuprinzătoare asupra timpului său cu abilitatea sensibilă în caracterizarea personajelor, au contribuit la reînnoirea literaturii germane“.

  • Prea multe lucruri la care să te gândești
    44.90 LEI

    Benjamin Taylor reunește în acest volum eseurile mai cunoscute ale lui Bellow cu scrieri ale acestuia deocamdată necolectate în volum și cu alte reflecţii.


    Prezentând comentarii ale lui Bellow despre alţi scriitori, precum Ralph Ellison, Philip Roth și J.D. Salinger, o rememorare a lui Franklin D. Roosevelt, amintiri de la Paris, din Spania și din Israel, precum și relatări de neuitat din orașul său de adopţie, Chicago, această carte aduce laolaltă scrieri din fiecare etapă a carierei literare a lui Bellow și reprezintă un fel de tur cu ghid al secolului XX – ce-am făcut, ce-am suferit, cum i-am supravieţuit cu toţii –, în care ghidul este una dintre cele mai însufleţite minţi ale vieţii moderne.


     



    „Ce alt scriitor de anvergură dovedește o asemenea pătrundere, și atât
     de reflexivă, a străzii, a mașinii, a tribunalelor, a lumii interlope?“
    Martin Amis


    „Rar întâlnești un romancier care să scrie o non-ficţiune comparabilă ca forţă cu
    propria-i beletristică. O carte care te copleșește, ca orice tezaur artistic proaspăt descoperit.“ Philip Roth

  • Dragostea unei femei cumsecade
    36.65 LEI
    Epuizat din stoc

    Hrănindu-se din indiscreţiile nemărturisite şi secretele întunecate ale vieţii provinciale, cele opt povestiri care alcătuiesc volumul Dragostea unei femei cumsecade scot la lumină intimităţile şi vinovăţia comună care îi unesc chiar şi pe oamenii cei mai singuratici.


    Un bărbat, victimă a unui atac cerebral, îşi dezvăluie cel mai ascuns secret unei tinere soţii, în ceea ce ar putea fi ultimul gest de intimitate care i-a mai rămas.


    O fiică are o explicaţie cu tatăl ei despre secretul deja ştiut al vieţii lui.


    Iar în captivanta povestire ce dă titlul volumului, o infirmieră altruistă care îngrijeşte un muribund descoperă utilitatea socială a minciunilor.


    Curajoasă şi fascinantă prin acurateţea detaliilor, Dragostea unei femei cumsecade confirmă reputaţia lui Alice Munro de maestru incontestabil al literaturii contemporane.


     


    Desăvârşită... miraculoasă prin fineţea detaliilor şi surprinzător de autentică. [...] Munro dovedeşte o putere de înţelegere a naturii umane care o depăşeşte cu mult pe a semenilor ei. The Wall Street Journal


     


    Superb... sclipitor... personajele lui Munro sunt la fel de autentice ca ale lui Cehov. The New York Times Book Review

  • Quo vadis
    44.90 LEI
    Epuizat din stoc

    Cu acțiunea plasată în Roma anului 64 d.Hr., în timpul domniei împăratului Nero, romanul Quo vadis are în centrul său povestea de dragoste dintre Ligia, o tânără creștină, și Marcus Vinicius, un patrician roman. În ciuda tuturor vicisitudinilor, într-o epocă violentă și coruptă, dragostea îl duce pe tânărul roman pe calea blândeții și a înălțării spirituale. Pentru a-și putea uni soarta cu aleasa inimii lui, sub oblăduirea Sfântului Apostol Pavel, devine el însuși creștin. Alături de personajele fictive, în carte evoluează o serie de figuri istorice reale, începând cu însuși împăratul despre care se spune că a dat foc Romei. Persecuțiile și cruzimile împotriva primilor creștini, concomitent cu descompunerea morală a societății romane a vremii constituie fundalul istoric al desfășurării acțiunii.


    Personalitate marcantă a literaturii polone și universale, Henryk Sienkiewicz a primit Premiul Nobel „pentru meritele sale excepționale ca scriitor epic“.


     


    Sigur, am citit Quo vadis, iar mai târziu am recitit-o de mai multe ori. […] Este o carte care a făcut și va face mult bine. Mi se spune că se tipărește iarăși și se vinde bine în toate limbile. Mă bucur ca polonez, dar și ca bun creștinPapa Ioan Paul al II-lea

  • Omul suspendat
    26.15 LEI
    Epuizat din stoc
    Asteptand sa fie recrutat in armata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Joseph si-a dat demisia si s-a pregatit cu grija pentru plecarea pe front. Cand o serie de incurcaturi birocratice intarzie incorporarea sa, el se gaseste in situatia de a nu avea nimic mai bun de facut decat sa-si piarda vremea cu lucruri marunte.

     

    Omul suspendat reprezinta jurnalul sau, o extraordinara relatare a ratacirilor sale nelinistite pe strazile orasului Chicago, a gandurilor sale despre trecut, a reactiei sale psihologice fata de inactivitatea sa, in vreme ce razboiul se dezlantuie in intreaga lume, si a observatiilor sale asupra libertatii de a alege.

     

    Una dintre cele mai oneste marturii despre psihologia unei intregi generatii care a crescut in vremea Marii Crize si a razboiului. - Edmund Wilson, The New Yorker

     

    In ceea ce priveste stilul, fondul filosofic, natura ipotetica a eroului, Omul suspendat ocupa un loc unic in literatura noastra contemporana, semanand mai mult cu un roman de Albert Camus decat cu unul al vreunui romancier american de astazi. - Paul Levine
  • Soldatii de zinc
    36.65 LEI
    Epuizat din stoc
    In 1989, Svetlana Aleksievici a indraznit sa incalce unul dintre ultimele mari tabuuri ale imperiului sovietic: mitul razboiului din Afganistan, al soldatului „internationalist“ care ajuta un popor inapoiat sa construiasca socialismul. Intre 1979 si 1989, un milion de militari sovietici au trecut prin Afganistan, provocand aici distrugeri uriase si ramanand ei insisi marcati de experienta unui conflict nerecunoscut oficial. Mortii erau trimisi inapoi in URSS in sicrie sigilate de zinc, in timp ce, intorsi in patrie, mare parte din supravietuitori nu s-au putut reintegra si au devenit, in ochii altora, niste criminali. Soldatii de zinc prezinta marturiile emotionante ale unor participanti la razboi – soldati, ofiteri, asistente medicale – si ale unor mame care si-au pierdut copiii in Afganistan, intr-o carte socanta prin onestitatea ei brutala. Este o reconstituire tulburatoare si de neuitat a realitatii si absurditatii razboiului.
     

    Cu un stil si o pasiune singulare, adoptand o viziune tragica sustinuta de inteligenta politica, [Aleksievici] prezinta acest razboi ca pe o experienta omniprezenta si profund personala... - The New Yorker
  • Turnul
    29.90 LEI

    Suntem in Anglia unui veac de mult apus, pe cand legaturile dintre muritori si divinitate se masoara in grandoarea lacasurilor de cult. Prelatul Jocelin e chinuit de viziunea obsedanta a unui urias turn de catedrala care sa-i aduca slava lui Dumnezeu si sa spele pacatele muritorilor. Barbatul este insa slab in fata ispitelor carnii – e ispitit de gandul unei aventuri cu o femeie maritata – si orb in fata realitatii: turnul lui se sprijina pe o fundatie fragila si arunca asupra pamantului o umbra mai intunecata decat umbra mortii.

  • Rugaciune pentru Cernobil
    49.90 LEI

    Una dintre sursele mele cele mai valoroase si fascinante de inspiratie a fost cartea Svetlanei Aleksievici Rugaciune pentru Cernobil. O lectura absolut esentiala si cutremuratoare. Este evident de ce Svetlana Aleksievici a primit Premiul Nobel. - Craig Mazin, creatorul serialului Cernobil, disponibil pe HBO GO, peste 8 milioane de vizualizari

    In 26 aprilie 1986, o serie de explozii au zguduit reactorul nuclear de la Cernobil. Flacarile au aprins cerul, iar radiatiile rezultate au contaminat pamantul si au otravit oamenii vreme de ani intregi. In timp ce autoritatile sovietice au incercat sa musamalizeze efectele accidentului, Svetlana Aleksievici a petrecut mai multi ani adunand marturii de la supravietuitori - fosti muncitori la centrala, oameni de stiinta, medici, soldati, pompieri, stramutati, vaduve, orfani -, ale caror voci compun o istorie orala marcata de frica, furie si incertitudine, dar si de umor negru si iubire. Cronica a trecutului si avertisment pentru viitor, Rugaciune pentru Cernobil este o carte cruciala care, datorita fortei emotionale si onestitatii sale, lasa o amintire de nesters in mintea cititorului.

  • Ultimii martori
    31.40 LEI
    Epuizat din stoc
    Dintre toate scrierile Svetlanei Aleksievici, Ultimii martori este cea mai sfasietoare. Caci ce poate fi mai cumplit decat copilaria in timp de razboi, mai tragic decat inocenta supusa violentei si anihilarii? Personajele acestei carti, baieti si fete, aveau, in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial – conflictul poate cel mai inuman din istorie –, intre trei si doisprezece ani, dar ranile capatate atunci le sangereaza pana in ziua de azi. Si totusi, in pofida suferintelor descrise, textul dobandeste o extraordinara forta evocatoare pentru ca reuseste sa reconstituie poezia inerenta varstei copilariei.

     

    Tulburator prin incarcatura sa de adevar si ravasitor sufleteste, Ultimii martori ne schimba perspectiva asupra istoriei, a razboiului, a copilariei si a vietii.

     

    Am cautat genul literar cel mai potrivit cu viziunea mea asupra lumii, care sa reflecte modul in care urechea mea aude, iar ochii mei vad viata. […] Am incercat mai multe si in final am ales unul in care vocile omenesti vorbesc ele insele. […] Eu nu inregistrez insa pur si simplu istoria seaca a evenimentelor si a faptelor, ci scriu o istorie a sentimentelor umane. - Svetlana Aleksievici, premiul Nobel pentru literatura
  • Razboiul nu are chip de femeie
    34.90 LEI

    Al Doilea Razboi Mondial nu va ajunge niciodata sa-si dezvaluie intreaga grozavie. 


    In spatele faptelor de arme, al atrocitatilor si al crimelor monstruoase comise impotriva civililor se ascunde o alta realitate. Aceea a miilor de femei sovietice trimise pe front impotriva inamicului nazist. 
     

    Svetlana Aleksievici si-a dedicat sapte ani din viata colectarii marturiilor unor femei care, multe dintre ele, la momentul acela erau abia iesite din copilarie. Dupa primele sentimente de euforie, asistam la o schimbare radicala de ton, pe masura ce ajungem la incercarea fatala a luptei, insotita de partea sa de intrebari si de suferinta. Abandonand tacerea in care si-au gasit refugiul, aceste femei indraznesc, in sfarsit, sa prezinte razboiul asa cum l-au trait. 
     

    Svetlana Aleksievici este unul dintre cei mai valorosi scriitori ai vremurilor noastre. Proza ei nu este feminina, ci aspra precum razboiul [...], dar, prin expresivitatea ei, devine artistica, palpabila, profund emotionanta. - Vladimir Voinovici 
  • Cartea junglei
    14.99 LEI

    Aventurile extraordinare ale unui pui de om in jungla, crescut de o familie de lupi. Haideti sa ii cunoastem si noi pe Bagheera, pantera inteleapta, pe Baloo, ursul cel mare si bun, pe Kaa, pitonul si pe Shere Khan, tigrul cel temut.Mowgli, puiul de om, fura Floarea de Foc si reuseste sa il invinga pe Shere-Khan.


     

Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura