Aparatul de fotografiat

Epuizat din stoc
SKU
C175642
9.63 LEI
Pe scurt
Aparatul de fotografiat (2008) este un experiment autobio­grafic in care Günter Grass se foloseste de vocile celor opt copii ai sai si de amintirile acestora despre tatal lor, intotdeauna ascuns in spatele masinii de scris.
Daca in Decojind ceapa Grass scria despre propria tinerete pina in momentul publi­carii primului roman, Toba de tinichea, de data aceasta vorbeste despre perioada 1960‑1990, vazuta din perspectivele contradic­torii, critice, tandre si uneori acuzatoare ale copiilor sai.

Apa­ratul de fotografiat care da titlul cartii este un instrument realmente magic, ce poate surprinde trecutul si viitorul deopo­triva, dar si adevarul dincolo de detaliile trecatoare. Un model Agfa de moda veche, aparatul este folosit de Marie, asistenta lui Grass, iar instantaneele surprinse de aceasta il inspira pe scriitor si ii fascineaza pe copii prin puterea lor asupra vietii si asupra artei. Cartea a fost receptata de critica literara drept un experiment extrem de indraznet, „cea mai buna scriere a lui Grass de multa vreme incoace”.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Proza XX
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1683-1
Traducător Ana Mureşanu
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2010
Premii Nobel 1999
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAparatul de fotografiat
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!