Ceata. Trei texte despre Ceata. Cum se face un roman

Epuizat din stoc
SKU
C165090
9.17 LEI
Pe scurt
„Speranta vie invinge vointa divina! A crede in asa ceva e intr-adevar credinta si credinta poetica! Cine poate spera fara sovaire, plin de credinta in speranta sa, ca nu o sa moara, nu va muri!” (Miguel de Unamuno)
O noua traducere si, in acelasi timp, o reinterpretare a unui roman aparut cu multa vreme in urma la Editura Univers cu titlul Negura.

„Impresionanta mi se pare reusita unei naratii psihomahice cu conotatii mistice a drumului urmat in lume de omul simplu, de omul «fara insusiri» deosebite, de oricare dintre noi (Everyman), catre Dumnezeu, a transfigurarii si rascumpararii tragice a banalului cotidian in absolut, a luptei pentru supravietuirea fagaduita si sperata a trupurilor.Totul intr-o mixtura patetica de tragic si grotesc, asa cum Unamuno isi dorea sa scrie inca de la 1900.” (Sorin Marculescu)

„Opera lui Miguel de Unamuno, atit de multiforma, contradictorie, bogata si vasta in ansamblul ei, il defineste, fara nici o indoiala, pe cel mai important dintre scriitorii spanioli ai ultimelor doua secole…” (Juan Chabas)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-0776-1
Traducător Sorin Marculescu
Număr de pagini 496
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Data apariției 2007
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCeata. Trei texte despre Ceata. Cum se face un roman
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!