Cronica ideilor tulburatoare sau despre lumea contemporana ca enigma si amaraciune

Epuizat din stoc
SKU
C162818
31.74 LEI
Pe scurt
Despre cateva simptome ale nebuniei acestei lumi.
Matei Visniec este unul dintre cei mai jucati dramaturgi contemporani. Piesele sale au fost montate in peste 25 de tari. Traieste in Franta din 1987, fiind revendicat atit de literatura romana, cit si de cea franceza.

„Imaginati-va deci, dragi cititori tineri, urmatoarea situatie: sinteti cu parintii vostri intr-o masina si, evident, ei se afla la volan. Iar la un moment dat, dupa ce parintii vostri constata (fara sa inteleaga de ce) ca volanul s-a blocat si ca frinele nu mai functioneaza si in timp ce masina se indreapta cu o viteza din ce in ce mai mare spre o prapastie, cei care v-au crescut si v-au educat (si care va iubesc, de altfel) va spun: «Dragii nostri, acum e rindul vostru sa conduceti, haideti sa va invatam cum trebuie facut, veniti sa preluati volanul…».

Cronicile ideilor tulburatoare sint nascute din prudenta si stupoarea cu care am invatat sa privesc actualitatea, dupa 20 de ani de exercitare a profesiei de jurnalist, mai intii in cadrul BBC la Londra si apoi in cadrul Radio France Internationale la Paris. Personal, cred ca informatia a devenit o jungla oprimanta prin abundenta si aspectul ei spectacular si ca tinerii ar trebui sa cunoasca inca din scoala citeva reguli privind circulatia prin hatisul informatiei.” (Matei Visniec)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție EGO-GRAFII
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1658-9
Număr de pagini 336
Formatul cărţii 12 x 18.5 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCronica ideilor tulburatoare sau despre lumea contemporana ca enigma si amaraciune
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!