Despre generare şi nimicire

Epuizat din stoc
SKU
C183751
19.22 LEI
Pe scurt
Despre generarea si alterarea lucrurilor naturale, dar si despre materie si elemente.
Tratatul Despre generare si nimicire (cunoscut mai ales cu titlul latin De generatione et corruptione si tradus acum pentru prima data in limba romana) a fost scris in jurul anului 336 i.e.n.

Continuind Fizica si Despre Cer, tratatul Despre generare si nimicire cerceteaza fenomenele si elementele sublunare cu accent special pe generarea si nimicirea ciclica a acestora. Ca si in alte lucrari, si aici Aristotel discuta critic teoriile despre miscare, materie si elemente ale predecesorilor sai, precum Democrit, Empedocle, Anaxagoras sau Platon, fiind astfel una dintre sursele esentiale pentru cunoasterea filosofiei presocratice.

„Aristotel nu «a tinut stiinta in loc», nici nu «a deturnat-o» de la calea justa. Dimpotriva, fara contributia sa decisiva, stiinta autentica ar fi ramas mult in urma. Caci aceasta consta mai putin intr-o colectie de «intuitii sclipitoare si patrunzatoare», cit reprezinta un corpus intemeiat pe o metoda rationala, uniforma... De aceea probabil, chiar a gresi, dar cu o buna metoda – ceea ce este inevitabil in stiinte –, este in final mai pretios decit a cadea din intimplare si intuitiv peste un mare adevar. ” (Andrei Cornea)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție PLURAL.M
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1591-9
Traducător Andrei Cornea
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 14.5 x 22.5 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDespre generare şi nimicire
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!