Domnia cantităţii şi semnele vremurilor

Epuizat din stoc
SKU
H06852
33.03 LEI
Pe scurt
Domnia calitatii si semnele vremurilor este considerat un "magnum opus" printre textele in care Guénon se ocupa de critica civilizatiilor, asa cum Simboluri ale stiintei sacre este capodopera studiilor sale despre cosmologie si simboluri.
 Daca in Criza lumii moderne Guénon trecea in revista semnele decaderii spirituale care macina Occidentul, in Domnia calitatii si semnele vremurilor examineaza, din perspective traditionale occidentale si orientale, preeminenta principiilor cantitatii  in industrializare, cultul originalitatii, increderea oarba in statistica, tendinta de a simplifica la extrem, ura fata de lucrurile ascunse, rationalism etc., precum si caile pe care, exaltate de ideea de progres si evolutie, le iau filozofia si stiinta moderna. 

Trebuie citita "carte cu carte", pentru ca opera lui Guénon, ca sa fie patrunsa in amanunt. Posesorul unei viziuni foarte largi dar compacte asupra realitatii, Guénon isi dezvaluie metafizica gradual, obligand cititorul sa parcurga, odata cu cartile sale, adevarate trepte ale initierii.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-1314-1
Traducător Florin Mihaescu si Dan Stanca
Număr de pagini 328
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDomnia cantităţii şi semnele vremurilor
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!