Forme de iubire implicita a lui Dumnezeu

Epuizat din stoc
SKU
H04112
13.76 LEI
Pe scurt
"Pasionata de absolut", Simone Weil considera ca numai intalnirea nuptiala intre suflet si Dumnezeu poate primi numele de iubire explicita, directa, efectiva. Dar, ca orice iubire, si aceasta cere pregatire, asteptare, dorinta. Cere conformitatea cu cel iubit in absenta lui.
Oricare ar fi traditia in care esti plasat, intalnirea directa e la fel de imprevizibila, iubirea implicita e la fel de obligatorie si se exercita asupra acelorasi obiecte: ceremoniile religioase, frumusetea lumii, aproapele.In filozofia mistica a Simonei Weil, exista o notiune central atentia, o atentie capabila nu sa apuce, ci sa astepte si sa se impregneze de adevarul lucrurilor pe care se aplica.

O asemenea atentie cere practica religioasa, frumusetea lumii si aproapele pentru a sesiza, in toate trei, surasul secret si tacerea celui inca absent. O asemenea atentie ar trebui pregatita, antrenata, invatata in scoala, argumenteaza Simone Weil intr-unul dintre textele ei celebre ( "Reflexii asupra bunei utilizari a studiilor scolare in vederea iubirii lui Dumnezeu" ), cuprins in volumul de fata.   
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Intelepciune si credinta
Ediția cărții I
ISBN 973-50-10.-33-x
Traducător Anca Manolescu
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 10x18 cm
Data apariției 2005
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsForme de iubire implicita a lui Dumnezeu
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!