Fugi, Rabbit

Epuizat din stoc
SKU
H100351
14.45 LEI
Pe scurt
Fugi, Rabbit este considerat de John Updike o replică la faimosul Pe drum al lui Jack Kerouac, înfăţişând "ce se întâmplă când un tată de familie american o ia la fugă -- cei rămaşi în urmă, vinovaţii fără vină, suferă cumplit".
Fugi, Rabbit, unul dintre cele mai bune 100 de romane în limba engleză ale secolului XX (selecţia Time Magazine), a fost ecranizat în 1970, cu James Caan în rolul principal.

Harry "Rabbit" Angstrom -- douăzeci şi şase de ani, fost jucător de baschet în echipa liceului, actualmente vânzător de aparatură casnică, căsătorit cu iubita din adolescenţă, locuitor al unei suburbii din orăşelul Brewer, Pennsylvania. Iată fişa unui personaj care a făcut istorie (literară). Viaţa lui este o lungă serie de fugi: de traiul mic-burghez impus de vârstnicii înfrânţi de viaţă la propriul joc; de convenţiile sociale ale tinerilor gălăgios de superficiali; de soţia lui, Janice, o conştiinţă torturată de neputinţa de a fi stăpâna propriului destin, care îi pune pe umeri responsabilitatea faţă de copii; de Ruth Leonard, o Lilith modernă, care încearcă să-l îndepărteze de familie. Dar cea mai importantă dintre ele, originea tuturor spaimelor, este fuga de sine, care, lăsată nesupravegheată, naşte nu numai monştri, ci şi tragedii.

Fugi, Rabbit este considerat de John Updike o replică la faimosul Pe drum al lui Jack Kerouac, înfăţişând "ce se întâmplă când un tată de familie american o ia la fugă -- cei rămaşi în urmă, vinovaţii fără vină, suferă cumplit". Considerat inovator ca stil (este printre primele romane care folosesc "ritmurile" prezentului ca timp al povestirii) şi ca subiect (prima ediţie a fost cenzurată din cauza scenelor erotice fruste), Fugi, Rabbit rămâne unul dintre romanele fondatoare ale literaturii americane moderne. În 2001, John Updike a publicat o nuvelă, Rabbit Remembered, în volumul Licks of Love, în care apar personajele-cheie ale seriei Rabbit. Cărţile sale au fost distinse cu PEN/Faulkner Award for Fiction, Premiul Pulitzer, National Book Award, American Book Award, National Book Critics Circle Award for Fiction şi National Book Critics Circle Award for Criticism. În colecţia "Raftul Denisei" urmează să apară celelalte trei romane din tetralogia Rabbit.


Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-236-3
Traducător Antoaneta Ralian, George Volceanov
Număr de pagini 340
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFugi, Rabbit
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!