Gog

Epuizat din stoc
SKU
C159410
24.03 LEI
Pe scurt
Gog este un milionar extravagant şi plictisit, pentru care orice experienţă este un bun remediu împotriva melancoliei - călătoreşte în jurul lumii, face descoperiri geniale, îl cunoaşte pe ''metazoful'' Caccavone şi află tot felul de poveşti nebuneşti.

De fapt, o satiră incisivă la adresa umanităţii.
Gog (1934) este considerat una dintre cele mai reprezentative lucrări ale lui Papini, cititorul regăsind aici cu plăcere ironia muşcătoare din Un om sfârşit, dublată de un umor cuceritor. Atribuindu-şi rolul de simplu traducător şi editor al acestor însemnări uluitoare ce îi sunt încredinţate întâmplător şi pe care hotărăşte să le publice cu titlul de lecţie morală la adresa societăţii moderne, Papini introduce în scenă un personaj cu o înfăţişare stranie şi un nume cu rezonanţe biblice cutremurătoare.

În capitole concise şi încărcate de umor, Papini face să defileze prin faţa ochilor noştri o galerie impresionantă de personaje, de la personalităţi ilustre din domeniul literaturii, ştiinţei şi politicii la şarlatani mărunţi şi groteşti strânşi în jurul lui Gog în speranţa unui câştig. Sarcastic şi seducător, Gog are întregul farmec al unei cărţi care ne incită inteligenţa şi căreia îi place s-o sfideze.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Clasicii modernităţii
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1462-2
Traducător Ileana Zara
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsGog
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!