Ziua Independenţei

Epuizat din stoc
SKU
FI000494/1
14.45 LEI
Pe scurt

Roman tradus in douazeci de limbi, distins in 1996 cu premiile PEN/Faulkner si Pulitzer.


In cel de-al doilea roman al trilogiei ce graviteaza in jurul lui Frank Bascombe, Ziua Independenţei, Richard Ford continua odiseea plina de umor si melancolie a personajelor sale.

Acum agent imobiliar in Haddam, adevarat topos american, ilustrativ pentru un anumit tip de existenta in suburbiile elegante din New Jersey, Frank cauta strategii de supravietuire dupa evenimentele traumatizante din viata sa – moartea fiului mai mare, divortul, despartirea de Vicki Arcenault, singura femeie care i-a mai putut trezi sentimente dupa ce a pierdut-o pe sotia sa, Ann.


Pe jumatate un road novel, Ziua Independentei e o carte mai intensa si mai alerta decat Cronicarul sportiv, prima parte a trilogiei, aici calatoria pe care o fac cei doi, tata si fiu, cu ocazia lui 4 Iulie, fiind plina de peripetii si de situatii dramatice care tin cititorul cu sufletul la gura pana la ultima pagina.


Deopotriva fresca a Americii contemporane, scrisa cu o acuitate a observatiei demna de John Steinbeck si cu umor debordant, dar si roman psihologic, Ziua Independentei reuseste sa conserve statutul arhetipal al lui Frank Bascombe.

Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-319-3
Traducător Iulia Gorzo
Număr de pagini 448
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsZiua Independenţei
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!