În slujba poporului

Epuizat din stoc
SKU
C175643
22.11 LEI
Pe scurt
In slujba poporului, o parodie savuroasa si subversiva a cultului personalitatii in timpul Revolutiei Culturale, a fost interzisa in China pe motivul ca „este insultatoare la adresa lui Mao Zedong si a armatei si la limita pornografiei”.
In slujba poporului (2005) se caracterizeaza prin aceeasi dimensiune iconoclasta: Wu Dawang, ordonanta si bucata­­rul unui comandant de divizie din Armata Populara de Eliberare, un soldat exemplar a carui constiinta poli­tica e laudata de comandantul insusi, este sedus de tinara sotie a acestuia, Liu Lian.

Semnalul intilnirilor toride ale indragostitilor este schimbarea locului unei pla­carde pe care este scrisa lozinca „In slujba poporu­lui”, inspi­rata din titlul unei celebre alocutiuni rostite de Mao Zedong in 1944. Aventura lor culmineaza cu o scena in care, pen­tru a‑si intari juramintele de dragoste, cei doi dis­trug sistematic intregul inventar de simboluri comu­niste aflat in posesia comandantului: statuia, por­tretul, citatele, fotografiile si Operele alese ale lui Mao.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-681-929-2
Traducător Smaragdina Bufna, Ana Zavate
Număr de pagini 228
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsÎn slujba poporului
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!