Jiquidi

Epuizat din stoc
SKU
C181666
24.00 LEI
Pe scurt
Jiquidi - un personaj schizoid în a cărui substanţă se amestecă divinul cu satanicul.
Prefaţă de Alex Ştefănescu

Roman nominalizat pentru Premiul Cartea anului 2007 acordat de
revista România Literară şi Fundaţia Anonimul.


Dacă Memoriile lui Nicolae Breban "par confesiunile unui anti-confesiv", "unica soluţie fiind ca autobiografia să se transforme în roman" (Ion Simuţ), de această dată, parcursul se va face în sens contrar, de la roman la biografia mascată, de la personaj spre autorul însuşi.

Euri născute din aceeaşi fiinţă, voci ale aceluiaşi autor-narator, personajele brebaniene exploatează latura grotescă a carnavalului, meditează asupra graniţelor confuze dintre stările de agregare ale fiinţei: fie actori morţi se întorc printre cei vii şi îşi continuă existenţa ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, fie farsori conştienţi de propria natură diabolică, precum Mârzea, se lasă convertiţi de diavoli cu aripi de înger, cum este părintele Aristide.

Toate personajele se înconjoară de aburii tulburi ai misterului. Jiquidi - un personaj schizoid în a cărui substanţă se amestecă divinul cu satanicul. O carte despre relaţia bivalentă ce se stabileşte între victimă şi călău, unde rolurile se pot converti cu uşurinţă în contrariul lor. Un roman despre viaţa de după '89, despre sinucidere, bântuită de un dualism sfâşietor. Totul este aici discurs, totul este Verb.

Seria de autor Nicolae Breban este ilustrată cu lucrări ale pictorului Vladimir M. Zamfirescu.
Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Ficţiune şi artilerie
Ediția cărții I
ISBN 978-973-124-148-7
Număr de pagini 520
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Ediţie cartonată
Data apariției 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsJiquidi
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!