Maestrul de ceai

Epuizat din stoc
SKU
H05883
7.33 LEI
Pe scurt
Ceaiul este legatura dintre apa si foc. Trebuie primit cu sufletul linistit si cu vorbe putine. Dar fostul discipol al maestrului de ceai Rikyu n-are cum sa fie linistit. Rikyu a fost impins sa-si ia viata prin sinucidere rituala.
De ce?Asta incearca, in jurnalul sau, sa afle discipolul, la varsta cand a devenit si el unul dintre cei mai mari maestri ai artei ceaiului. Un roman care se incalzeste incet, ca apa de ceai, un roman al initierii in relatia maestru-discipol care, la moartea maestrului, nu numai ca nu ia sfarsit, dar devine si mai puternica.

Un roman pentru initiatii in literatura japoneza. Sau un roman pentru cititorul curios, care vrea sa patrunda in viata cotidiana a unui maestru de ceai din vremuri de demult.Intrebarea criticului: Intre 15 si 30 de ani lasi totul in seama maestrului. De la 30 la 40 de ani incepi sa te descoperi. Intre 40 si 50 de ani te desparti de maestru si-ti faci propriul nume. Intre 50 si 60 de ani te intorci la maestru. La 70de ani devii un adevarat maestru. Oare sa fie valabil numai in arta ceaiului?
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Cartea de pe noptiera
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-973-50-1610-4
Traducător Anca Focseneanu
Număr de pagini 186
Formatul cărţii 11x18 cm
Data apariției 2007
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMaestrul de ceai
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!