Memoriile unei gheişe (Ediţia 2012)

Epuizat din stoc
SKU
FI000274/7
45.00 LEI
Pe scurt
Ce este o gheişă? Un obiect al dorinţei. O operă de artă în mişcare. Un actor, un artizan, un entertainer, după tradiţia japoneză. Un tip uman la graniţa clişeului cultural, imposibil de redat în categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care posedă, în cea mai înaltă măsură, rafinamentul artelor lumeşti.
Bestseller internaţional, numărul 1 în topurile din Europa şi America, vândut în peste 4 milioane de exemplare şi tradus în peste 35 de limbi. Ecranizarea romanului poartă semnătura regizorului Rob Marshall şi a primit în 2006 un premiu Globul de Aur, 3 premii Oscar şi 3 premii Bafta.

Chiyo, o fată dintr-un sat de pescari, este vândută unei okiya pentru a fi iniţiată în artele gheişelor. Ritualurile seducţiei sunt nenumărate, într-o lume al cărei eşafodaj se sprijină pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginităţii unei adolescente sau pe ţeserea unei intrigi de budoar. Sayuri, pe numele ei de gheişa, ajunge să stăpânească destine, să deţină secrete şi să construiască un imperiu al erotismului ritualic.
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții a V-a
ISBN 978-973-689-510-4
Traducător Oana Cristescu
Număr de pagini 504
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMemoriile unei gheişe (Ediţia 2012)
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!