Morţii incomozi

Epuizat din stoc
SKU
FI000290/1
7,33 LEI
Pe scurt
Morţii incomozi a fost distins cu Premiul marelui public la ediţia din 2009 a Salonului de Carte de la Paris, care a avut ca temă centrală literatura mexicană.

„Adevăraţii cunoscători de literatură vor da din cap şi vor zâmbi complice în faţa acestui extraordinar melanj de tramă poliţistă şi metaficţiune.“ (Publishers Weekly)
Morţii incomozi este cartea a două personaje: Elías Contreras şi Héctor Belascoarán Shayne. Unul este un hâtru comisar de investigaţii zapatist, limbut şi aparent naiv, în timp ce detectivul de la oraş se dovedeşte un detectiv à l'anglaise autoironic, mare amator de cârnăciori spanioli, ţigări Delicados cu filtru şi băuturi răcoritoare. Motivul investigaţiei lor, la început paralele, apoi convergente, este ipoteza „revenirii din morţi“ a unui deţinut politic, despre care se credea că a fost asasinat la ieşirea din închisoare.

Acesta lasă mesaje pe robotul telefonic al prietenilor, alertându-i şi dezvăluind o fantezistă teorie a conspiraţiei universale (să fie oare Bin Laden un vânzător de tacos ale cărui comunicate sunt filmate în studiouri XXX din California?) ce se împleteşte însă cu orori reale din istoria Mexicului - „războiul murdar“, masacrele ordonate de putere, secătuirea unei ţări care pare încă să mai funcţioneze după modelul colonial. Dincolo de trama poliţistă povestită cu inepuizabile resurse comice întrezărim astfel o lecţie de istorie trecută sub tăcere de toate manualele oficiale.
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-299-8
Număr de pagini 232
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMorţii incomozi
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!