Muzeul inocenţei

Epuizat din stoc
SKU
C175759
Preț special 35.76 LEI Preț standard 47.68 LEI
Pe scurt
„Toţi mă întreabă: domnule Pamuk, dumneata eşti Kemal din roman? Ei, gata! Nu, nu sînt Kemal, dar nici nu vă pot convinge că nu sînt. Asta înseamnă să fii scriitor. Şi sînt fericit. Tolstoi a făcut o şcoală. Alţi scriitori au întemeiat o revistă, au făcut filme, au avut o carieră politică. Muzeul ăsta e şcoala mea, e revista, e filmul şi e politica mea. E o parte din mine.” (Orhan Pamuk)
Kemal o iubeste pe Füsun. Füsun il iubeste si ea pe Kemal, dar iubirea lor nu se poate implini. Lui Kemal nu-i ramine, prin urmare, decit sa o priveasca de departe pe Füsun, sa o viziteze de sarbatori, ca o ruda corecta ce este, si sa se inconjoare, pe furis, de lucruri ce i-au apartinut cindva. Asa se naste un induiosator muzeu al iubirii, umplut vreme de zece ani cu rujuri si cercei ai fetei, catei-bibelou, pahare de apa si servetele furate de la masa. Doar sufletul obiectelor ramine sa ii aminteasca barbatului de marea lui dragoste – ele, dar si povestea insasi, pentru scrierea careia in roman apare, indatoritor, un personaj numit (tot) Orhan Pamuk.

Ca peste tot in romanele scriitorului turc, marile teme (iubire, traditie, destin) se desfasoara pe fundalul unei Turcii mereu in schimbare. Aici, revoltele anilor 1970 si modernizarea uluitoare a orasului Istanbul in acel deceniu alcatuiesc, la rindul lor, un muzeu aparte, in care se amesteca nume de strazi si de actori ai vremii, emisiuni la televizor si marci de bauturi de mult uitate.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Seria de autor „Orhan Pamuk”
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1754-8
Traducător Luminita Munteanu
Număr de pagini 640
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2010
Premii Nobel 2006
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsMuzeul inocenţei
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!