Obsesia lui Anil

Epuizat din stoc
SKU
C31504
14.90 LEI
Pe scurt
De o factură oarecum diferită de Pacientul englez, romanul care i-a adus notorietatea, Obsesia lui Anil este în egală măsură cartea pe care Michael Ondaatje o datora ţării sale natale, Sri Lanka, şi o posibilă cheie de lectură pentru întreaga lui operă.
Romanul este o incursiune în labirintul conflictelor interne care au sfâşiat Sri Lanka la sfârşitul anilor ’80 şi începutul anilor ’90, conflicte implicând trei grupuri principale: guvernul, insurgenţii antiguvernamentali din sud şi gherilele separatiste din nord. Privite de un ochi avizat şi relatate de un autor cu un acut simţ al nuanţelor, evenimentele ce au constituit la un moment dat subiecte fierbinţi în mass-media devin în sfârşit inteligibile unui public cu simţurile tocite de abordarea seacă a buletinelor de ştiri.

Anil Tissera, o tânără de origine sri-lankeză, aclimatizată însă în lumea occidentală, revine în ţara natală ca medic legist trimis de Centrul pentru Drepturile Omului de la Geneva. Misiunea sa este de a investiga crimele în masă comise de trupele guvernamentale. Partenerul său din partea autorităţilor locale este profesorul de arheologie Sarath Diyasena. Personaj ambiguu, cu reale calităţi umane, dar şi cu obscure relaţii în rândul oficialităţilor, Diyasena o reintroduce pe Anil (prenume masculin, însuşit de purtătoarea sa ca semn al afirmării propriei voinţe) în universul de care aceasta s-a înstrăinat voluntar prin evadarea în lumea şi civilizaţia occidentală.

Sacrificiul surprinzător al profesorului pentru a o salva din mâinile autorităţilor, pe care Anil ajunge să le acuze de atrocităţi, devine o obsesie ce va fi dusă de tânără înapoi în lumea adoptivă. O obsesie care este în acelaşi timp cea a propriei identităţi.

Mai multe informații
EdituraPolirom
Ediția cărții I
ISBN 973-683-002-X
Traducător Liviu Bleoca
Număr de pagini 336
Formatul cărţii 10.6x18 cm
Data apariției 2002
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsObsesia lui Anil
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!