Pornind de la Valery

Epuizat din stoc
SKU
HU001935/1
4.82 LEI
Pe scurt
Dupa Batranete si moarte in mileniul trei, seria de autor Livius Ciocarlie - scriitorul al carui palmares s-a imbogatit relativ de curand cu Premiul National de Literatura pe anul 2004 al Uniunii Scriitorilor din Romania si cu Premiul revistei Cuvantul din 2005 - continua cu volumul Pornind de la Valery.
Noua carte a lui Livius Ciocarlie cuprinde comentarii la operele eseistice antume ale lui Paul Valery, una dintre marile inteligente ale secolului XX. De o luciditate sceptica dominata de ratiune, Valery a avut acces si la dedesubturile sufletesti. Totusi nu si-a dezvaluit intimitatea, dupa cum nici n-a sustinut un sistem sau o linie de gandire.

A reflectat asupra lumii sub toate aspectele ei, egal interesat de viata si de arta, de intelepciune si de prostie, de Dumnezeu si de diavol. Si-a concentrat gandirea in formulari aforistice.Reflectand liber si digresiv asupra lor, mereu personal si adesea surprinzator, Livius Ciocarlie ofera, in fond, in acest volum o epura a propriului fel - reactiv, dialogic - de a gandi.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție În afara colecţiei
Ediția cărții I
ISBN 973-50-1279-0
Număr de pagini 244
Formatul cărţii 13x20
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPornind de la Valery
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!