Oraşul Domnului

Epuizat din stoc
SKU
C178496
9.63 LEI
Pe scurt
Bazat pe o poveste reală, romanul prezintă evoluţia Oraşului Domnului în trei părţi, de la fondarea lui în anii ’60, la ghetoul în care s-a transformat la sfîrşitul anilor ’70 şi actele de violenţă care au izbucnit în anii ’80.
Roman ecranizat in regia lui Fernando Meirelles si a Katiei Lund, cu patru nominalizari la premiile Oscar! Scriitorul, antropologul si profesorul Paulo Lins si-a bazat cartea Orasul Domnului (1997) pe experienta personala.

Acest roman plin de forta, care i-a adus recunoasterea internationala, este in parte fructul propriei experiente si in parte rezultatul mai multor ani de cercetari minutioase pe tema favelelor, care s-au desfasurat la fata locului, printre dealeri de droguri, prostituate si sefi de banda. Bazat pe o poveste reala, romanul prezinta evolutia Orasului Domnului in trei parti, de la fondarea lui in anii ’60, la ghetoul in care s-a transformat la sfirsitul anilor ’70 si actele de violenta care au izbucnit in anii ’80. Viata tinarului erou revoltat al cartii este marcata de violenta si droguri, mediu din care lupta sa evadeze, urmindu-si talentul pentru fotografie. Totodata, autorul ne dezvaluie cealalta fata a ghetoului, insasi cultura aparte pe care a dezvoltat-o, manifestata prin limbaj, muzica si moda proprii.

Apreciata deopotriva de critica si de cititorii brazilieni, cartea a fost tradusa in numeroase alte limbi. Ecranizata in 2002 in regia lui Fernando Meirelles si a Katiei Lund, a stirnit entuziasmul publicului si al criticii, dupa cum o dovedesc cele patru nominalizari la Oscar (2004), British Independent Film Award pentru cel mai bun film strain (2003) si numeroase alte distinctii.

Filmul bazat pe romanul lui Paulo Lins a fost distribuit in Romania prin Independenta Film, cu titlul Orasul Zeilor.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1114-0
Traducător Clarisa Lima
Număr de pagini 584
Formatul cărţii 10.6x18 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsOraşul Domnului
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!