Spaima de literatură

Epuizat din stoc
SKU
HU002253/1
24.09 LEI
Pe scurt
''Totdeauna am înţeles vocaţia ca pe o vină care te izolează automat, te îngrădeşte şi îţi impune alte legi, alte drepturi şi alte datorii. Sunt mai mari? Sunt mai mici? Pentru restul lumii, viaţa poetului pare o veşnică sărbătoare şi, într-o reprezentare banală, poetul este înfăţişat încununat cu lauri, diafan, abia atingând pământul.
Vocaţia este fără îndoială o vină, părăsirea vieţii este fără îndoială o vină şi singura circumstanţă atenuantă a poetului este de a fi în egală măsură victimă şi vinovat, de a fi acceptat, doar, un destin zeiesc impus de zeii fără de milă.

Singura lui scuză este de a fi acceptat numai în ultimă instanţă, numai după ce încercase din toate puterile să se împotrivească, să nu părăsească condiţia comună, de a fi acceptat numai după ce s-a convins că acesta e singurul lui destin posibil. Vocaţia seamănă cu aurul care trebuie încercat în dinţi pentru a te convinge de autenticitatea lui şi, în cazul vocaţiei, autenticitate înseamnă imanenţă, caracter implacabil. O vocaţie autentică este o vocaţie de care nu poţi fugi, dar pentru a te convinge de asta trebuie să fi încercat evadarea.'' (Ana Blandiana)
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Seria de autor Ana Blandiana
Ediția cărții I
ISBN 973-50-1099-2
Număr de pagini 296
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSpaima de literatură
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!