Tigrul Alb

Epuizat din stoc
SKU
C149850
39.99 LEI
Pe scurt
O carte şocantă, dar şi plină de umor, despre realitatea nedisimulată a Indiei moderne.
Premiul Man Booker 2008 pentru cel mai bun roman al anului în Marea Britanie.


Tigrul Alb este compus sub forma unor scrisori trimise de către Balram Halwai, un antreprenor din Bangalore, lui Wen Jiabao, prim-ministrul chinez.

Halwai este un bărbat complicat. Servitor. Filosof. Întreprinzător. Ucigaş. De-a lungul a şapte nopţi, la lumina unui candelabru de poveste, el – un om care nu a primit niciodată ajutorul nimănui – ne spune istoria extraordinară şi înspăimântătoare a succesului său în viaţă. Balram este un autodidact care trebuie să-şi înfrunte propriile gânduri negre, el este întruparea contradicţiilor inerente în societatea indiană modernă, în care opulenţa coexistă cu sărăcia lucie, într-o lume în care corupţian este suverană.

Imoral, ireverenţios, adorabil şi cu totul contemporan, Tigrul Alb este un roman de debut senzaţional şi plin de provocări, care a trezit interesul editorilor şi cititorilor din întreaga lume.

''Acest roman de debut scris de un ziarist indian care trăieşte în Mumbay m-a izbit în moalele capului. Nu tratează subiectul raselor sau al castelor în India. Ci vorbeşte despre uriaşa inechitate economică dintre săraci şi elita doldora de bani. Naratorul este un antreprenor indian care spune povestea ascensiunii sale economice. India lui este lipsită de milă, o junglă darwiniană coruptă în care numai cei mai cruzi supravieţuiesc. Gândiţi-vă la Naşul în care Vito Corleone tânăr refuză să fie o marionetă, dar scoateţi din ecuaţie sentimentalismul. Tigrul Alb este un roman uluitor şi plin de mânie, despre nedreptate şi putere.'' USA Today
Mai multe informații
EdituraRAO
Colecție Biblioteca RAO
Ediția cărții I
ISBN 978-973-54-0049-1
Traducător Irina Iacobescu
Număr de pagini 288
Tip copertă Cartonat
Data apariției 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTigrul Alb
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!