Anomalii

Epuizat din stoc
SKU
H100063
Preț special 6.88 LEI Preț standard 9.17 LEI
Pe scurt
Un roman despre viaţa unor personaje care îşi asumă zgomotos statutul de ciudaţi, de oameni ieşiţi din aşa-zisa normalitate, în care orice chip se topeşte şi devine mască. Un limbaj eliberat de orice convenţii, o descriere a realităţii fără reţineri, un prilej de satisfacţie pentru cei care au crezut că pot exista încălcând orice convenţie absurdă a lumii în care trăiesc. Ceea ce ne uneşte e mai presus de ceea ce ne desparte, pare a fi motoul romanului de debut al lui Joey Goebel.
În Anomalii, cinci personaje excentrice aruncă în aer convenţiile înrădăcinate într-un orăşel din America profundă, populat de stereotipuri pe două picioare. Ce îi uneşte? Rockul şi eticheta de paria, de ciudaţi, de inadaptaţi. Ce îi desparte? Dependenţa de ceilalţi. Luster trăieşte în ghetou împreună cu fraţii lui, dealeri de cocaină, şi în mijlocul "coşmarului de fiecare zi" sperã să se salveze prin celebritate. Ember are opt ani şi visează în fiecare noapte o mică apocalipsã sângeroasă de care nu e deloc străină. Dădaca ei, Opal, are optzeci de ani, e nimfomană şi crede că bătrâneţea te absolvă de false pudori. Irakianul Ray e îndrăgostit de America, în ciuda faptului că a luptat în Războiul din Golf. Iar Aurora, o bombă sexy, fostă stripteuză şi satanistă, alege să fie ţintuită într-un cărucior cu rotile pentru a nu mai fi privită ca un obiect al dorinţei. Împreună, cei cinci dau un concert memorabil, cu toate ingredientele necesare - punk, rock, cocaină, împuşcături - , care schimbă vieţile tuturor. Cei cinci membri ai trupei "Anomalii" detestă stereotipurile pe două picioare, masa amorfă a "umanoizilor" care se mişcă la unison pe acelaşi refren. Împreună, dau un concert total de power-pop new wave heavy metal punk rock, care schimba vieţile tuturor şi, garantat, şi pe cea a cititorului. Romanul lui Joey Goebel e un freak show duios, amintind de proza lui Chuck Palahniuk. Este scris alert, pe principiul schimbării bruşte de perspectivă, dând ocazia cititorului să "audă" vocea angoasată, teribilistă sau furioasă a fiecărui personaj.

"Cine a mai pomenit un roman punk rock care să susţină libertatea ca scop ultim şi perfecţiunea morală că imperativ categoric? În Anomalii, Joey Goebel aproape că îşi depăşeşte maeştrii: Philip Roth, Jonathan Franzen, Donald Barthelme, Paul Auster. Autorul se plimba prin universul idolilor rock cu uşurinţa cu care alţi scriitori se plimbau printre zeii Greciei antice." (Die Zeit)

"Un roman cool şi în acelaşi timp emoţionant, extrem de amuzant şi totuşi cu o clară miza etică, Anomalii este un antimanifest spectaculos al noii literaturi." (Tom Robbins)

"Joey Goebel este copilul-minune al literaturii americane contemporane." (Ed McClanahan)
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-218-9
Traducător Ariadna Gradinariu
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAnomalii
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!