Despre semnele sacre

Epuizat din stoc
SKU
H02812
Preț special 5.25 LEI Preț standard 7.00 LEI
Pe scurt
Exercitind o influenta considerabila asupra mentalitatii crestine din Occidentul secolului XX, cartile lui Romano Guardini exceleaza prin simplitate si profunzime. Cu greu poti intilni intre copertile aceleiasi carti un amestec mai bine dozat de eruditie religioasa si de limpezime a expresiei.
In fond, Guardini scria bine deoarece credea in ce scrie si voia sa-i faca si pe altii sa afle ce credea el. Iar cartea de fata tocmai asta vrea: sa-i impartaseasca cititorului ca semnele crestine, acelea pe care le facem cel mai adesea din obisnuinta si fara sa mai stim prea bine ce inteles au, poarta o semnificatie simpla si deopotriva divina. Gratie acestei semnificatii, toate gesturile crestine pe care le savirsim sint cea mai buna dovada ca religia in numele careia sint facute este una revelata. Intelepciunea e savoare: ea inseamna a gusta din cunoasterea Celui cu totul altul.

Credinta inseamna certitudinea ca aceasta cunoastere e nesfirsita, ca savoarea ei e inepuizabila. Textele acestei colectii se refera la o asemenea cunoastere, la stradania de a o atinge, de a-i simti gustul veritabil. Ele vorbesc, cel mai adesea, in numele unei experiente personale si au, de aceea, simplitatea, precizia si prospetimea unei cunoasteri vii.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Intelepciune si credinta
Ediția cărții I
ISBN 973-50-0412-7
Traducător Viorica Niscov
Număr de pagini 109
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2003
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDespre semnele sacre
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!