Gradina de ciment

Epuizat din stoc
SKU
C146014
21.06 LEI
Pe scurt
Gradina de ciment (1978), romanul de debut al lui Ian McEwan, a stirnit la aparitie un imens scandal, uimind totodata prin stapinirea desavirsita a mijloacelor epice. Cartea este povestea - tragica si fascinanta - a lui Jack, baiatul aflat la virsta ingrata a pubertatii.
La inceput, el pare un puber obisnuit: este obsedat de sora sa mai mare, frumoasa Julie, isi infrunta tacit tatal si - cum altfel ? - se masturbeaza. Calmul nu dureaza insa prea mult. Dupa ce tatal sau moare, rapus de un al doilea infarct, Jack isi vede serios amenintata siguranta pe care i-o da sentimentul familiei (mai are, in afara de Julie, inca o sora si un frate) in momentul in care si mama sa cade la pat, macinata de cancer. Decide sa ascunda trupul mort al mamei in pivnita, ingropindu-l in ciment.

Faptul ca, in final, cadavrul va fi descoperit aproape ca nu mai conteaza, fiind pus in umbra de incestul care se consuma intre Jack si sora sa. Morala sau justitia nu il intereseaza pe Ian McEwan. Abisurile constiintei sint mult mai atragatoare. Si, dincolo de acestea, povestea aparent simpla, al carei singur artificiu este, daca putem spune asa, linistea inspaimintatoare a celui care o spune.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom. Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 973-681-117-4
Traducător Dan Croitoru
Număr de pagini 198
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2002
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsGradina de ciment
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!