Insula

Epuizat din stoc
SKU
C181657
35.60 LEI
Pe scurt
Prin tot ceea ce o alcătuieşte, Insula este o carte despre o utopică disciplină a existenţei, dar şi despre multiplele manifestări ale morţii.
Ultimul roman al lui Aldous Huxley, Insula (1962), este povestea societatii palaneze ideale. Creata de mai bine de 100 de ani, prin dorinta celor doi fondatori ai sai de a reuni tot ce era mai bun in lumile cunoscute, Pala moderna este cladita pe stiinta si tehnologie facute pentru om, pe o filosofie de viata utilitarista, pacifista, pe demo­cratie si mai ales pe atentia fata de pericolele ce i-ar putea intrerupe buna functionare.

Dar, cind totul merge bine, cursul lucrurilor se schimba radical din pricina unei conspiratii. Prins de bunavoie in ea, cinicul jurna­list Will Farnaby ajunge printr-un naufragiu pe insula interzisa; aici traieste revelatia unei lumi pe care n-o credea posibila si care ii reda speranta. Chiar daca Farnaby nu mai contribuie cu entuziasm la distrugerea Palei, complotul se incheaga treptat, pentru a culmina odata cu finalul romanului.

„Aldous Huxley si-a spus in aceasta carte ultimul cuvint despre conditia umana si despre posibilitatile unei societati neatinse de morbul civilizatiei. Insula este un test pentru politolog si psiholog, dar, in egala masura, si pentru filozof si politician. ” (New York Times Book Review)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Clasicii modernitatii
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1938-2
Traducător Daniela Rogobete
Număr de pagini 444
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2011
Disponibilitate la furnizor în 4 zile
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsInsula
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!