Punctul lui Borkmann

Epuizat din stoc
SKU
C183933
Preț special 25.29 LEI Preț standard 33.72 LEI
Pe scurt
Van Veeteren, este detectiv în primele volume, pentru a deveni ulterior proprietar al unui anticariat. Acţiunea cărţilor care îl au ca protagonist se petrece în Maardam, o localitate despre care se presupune că ar exista undeva prin nordul Europei, într-o ţară care nu este numită clar niciodată, dar care poate fi deopotrivă Suedia, Olanda, Polonia sau Germania.
Best swedish crime novel award, 1994

Van Veeteren, inspector-şef cu o vechime în poliţie de 30 de ani – genul de tip care apreciază mâncărurile şi băuturile fine –, se află în plină vacanţă atunci când este rugat de superiorul său să dea o mână de ajutor la soluţionarea unor crime comise în orăşelul Kaalbringen. Un fost puşcăriaş şi un mogul imobiliar au fost ucişi cu lovituri de topor. Metodicul Van Veeteren acceptă imediat provocarea şi chiar se bucură să-şi folosească bogata experienţă pentru a-l prinde pe asasin.

Consideră că nu este decât o simplă chestiune de timp să identifice acest criminal: îl va recunoaşte cu siguranţă de îndată ce va da ochii cu el! Un optimism care se dovedeşte complet nerealist, spre surprinderea acestui detectiv şarmant şi intuitiv, care în toată cariera numără doar un singur caz nerezolvat. Filosofia lui este simplă: în orice situaţie de acest tip apare un moment în care se strâng suficiente informaţii pentru a putea deduce «în mod decent» cine este făptaşul. Contează doar să simţi momentul. De data aceasta însă, investigaţiile se prelungesc neaşteptat de mult, iar între timp apare şi o a treia crimă...
Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Fiction Connection
Ediția cărții I
ISBN 978-973-707-462-1
Traducător Lorena Lupu
Număr de pagini 368
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPunctul lui Borkmann
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!